15.02.2019, 13:49

THINGS+ – stvaranje novih usluga u poduzećima čije se poslovanje temelji na proizvodima

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je objavio javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u šestomjesečnom programu interaktivnih radionica, edukacija i savjetovanja usmjerenom na razvoj usluga u proizvodnim poduzećima.Program je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja žele inovativnim uslugama nadopuniti svoju ponudu i podići vrijednost svojih proizvoda, što može rezultirati većim prihodima, manjim rizikom poslovanja, povoljnijom strukturom troškova, većom vrijednosti ponude te izlaskom na nova tržišta.

Mala i srednja poduzeća koja će sudjelovati u programu će:

 • - imati podršku stručnjaka prilikom razvoja novih usluga
  - proći strukturiran i jasno definiran program radionica, edukacija i savjetovanja
  - razviti nove usluge koje će biti dodatak ili potpuni supstitut postojećoj ponudi proizvoda
  - unaprijediti svoje poslovanje uz korištenje vlastitih ljudskih resursa, u kratkom vremenskom periodu i s minimalnim ulaganjima i dodatnim troškovima.

Sudjelovanje u programu je besplatno odnosno poduzeća će dobiti nefinancijsku (de minimis) potporu u vrijednosti 19.200,00 kn po poduzeću, a broj polaznika je ograničen.

Od poduzeća koje žele sudjelovati se očekuje:

 • - sudjelovanje tima iskusnih zaposlenika (minimalno 2 osobe);
  - visoku razinu angažmana članova tima uz podršku visokog menadžmenta tijekom izvođenja programa;
  - integraciju novostvorene ponude (kombinacije postojećih proizvoda i novostvorenih usluga) u postojeće poslovanje i njenu komercijalizaciju na domaćem i stranim tržištima.

Program u trajanju od 6 mjeseci će se provoditi od travnja do rujna 2019. godine u sklopu projekta THINGS+ sufinanciranog sredstvima Europske Unije kroz program Interreg Središnja Europa. Više informacija, kao i cijeli tekst Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje pilot aktivnostima projekta THINGS+ se može naći na web poveznici http://www.step.uniri.hr/portfolio/things-plus/ gdje se također nalaze i informacije o postupku prijave.
Prijave su otvorene do 15. ožujka 2019. godine.

U međuvremenu će se održati dvije informativne prezentacije kako bi se dodatno pojasnila struktura programa potencijalnim sudionicima. Prezentacije će se održati:

 • -u Rijeci, 21.2.2019.
  -u Zagrebu, 22.2.2019.

Više informacija o informativnim prezentacijama: http://www.step.uniri.hr/things-plus-informativna-prezentacija/


Kontakt:

Mario Vukelić

T: +385 (0) 51 265-976
M: +385 (0) 91 784 5991
e-mail: mario.vukelic@uniri.hr
web: www.step.uniri.hr