25.03.2024, 13:17

Pokrenimo se zajedno kroz podršku inovacijama i industrijskoj tranziciji u zemljama Podunavlja

IaaS 4 DR (Innovation as a Service for accelerated innovation and industrial transition in industrial rural and remote areas with low innovation capacity in the Danube Region) je projekt financiran iz sredstava međugranične suradnje za područje zemalja Podunavlja (Interreg Danube Region Programme). Program je usmjeren na ruralna, periferna područja i industrijska područja u tranziciji, karakterizirana nedostatkom kvalificiranih radnika zbog migracije mladih u urbanije, često susjedne gradove i regije, kao i nedostatkom istraživačkih organizacija i ispodprosječnom inovacijskom izvedbom u usporedbi s nacionalnom razinom.

Cilj projekta je suradnjom zemalja partnera iz područja Podunavlja, trajno poboljšati i integrirati usluge podrške inovacijama i usluge prijenosa tehnologija, usmjerene na male i srednje poduzetnike, lokalna, regionalna, nacionalna tijela javne vlasti, obrazovne i istraživačke ustanove, poduzetničko potporne institucije i strukovne škole.

Projektni tim se sastoji od šesnaest projektnih partnera iz Austrije, BIH, Crne gore, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Ukrajine. Projektni koordinator je Tehnički fakultet iz Košica, Slovačka. Hrvatski konzorcijski partner u projektu je TERA Tehnopolis d.o.o., pridruženi partner je Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije.

Projekt je krenuo s implementacijom 1. siječnja 2024. godine, traje 30 mjeseci tj. do 30. lipnja 2026. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.720.679,00 EUR.

Za dodatne informacije javite se e-poštom na ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31000 Osijek ili putem naše kontakt forme.