INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA

Kada širite svoje poslovanje na druge zemlje, potreban Vam je kompetentan i pouzdan partner. Enterprise Europe Network pomaže Vam u potrazi za istima.

Naša baza poslovne i tehnološke suradnje sadrži tisuće profila tvrtki zainteresiranih za suradnju. Potencijalne poslovne partnere možete upoznati i osobno na našim match making događanjima odnosno poslovnim susretima koje objavljujemo u kalendaru događanja.

Sa stotinama novih profila poduzeća koji se dodaju svaki tjedan, naša baza poslovne suradnje i tehnologija među najvećima su u svijetu. Kontaktirajte nas i unijet ćemo Vašu ponudu ili zahtjev za suradnjom u bazu. Zaprimat ćete ažurirane profile tvrtki koje su zainteresirane za iste oblike prekograničnog poslovanja kao i Vi.

Upoznajte potencijalne poslovne i tehnološke partnere

Mreža također organizira poslovne razgovore diljem Europe gdje možete upoznati potencijalne poslovne partnere osobno. Za Vas ćemo unaprijed ugovoriti poslovne sastanke i pomoći da se pripremite. Poslovni razgovori najčešće se odvijaju na međunarodnim sajmovima, pa se tako optimiziraju troškovi smještaja i prijevoza.

Bilo da tražite nove poslovne partnere kroz našu bazu podataka ili na nekom od događanja, tu smo za Vas kako bismo Vas savjetovali i pomogli Vam od prvog kontakta pa do sklapanja posla.


Izvoz u zemlje EU i šire zahtjeva pripremu određene dokumentacije i poštivanje propisa. Kako bi se lakše snašli i pripremili svu potrebnu dokumentaciju za izvoz, pomoći će Vam specijalizirani portali za internacionalizaciju poslovanja:

1. Višejezični portal Your Europe sadrži praktične informacije i on-line državne usluge za tvrtke koje žele poslovati u drugoj državi.

http://ec.europa.eu/youreurope/business/index_en.htm

2. Sa svojom 21 jezičnom verzijom, portal za malo poduzetništvo namijenjen je korisnicima diljem Europe, od novih poduzetnika u potrazi za financiranjem do onih koji su zainteresirani u pronalaženju novih tržišta, partnera ili određene usluge podrške. Portal također nudi vijesti i informacije o događajima koji bi vas mogli zanimati i istaknute su uspješne priče malih i srednjih poduzeća koji su dobro poslovali, zahvaljujući potpori EU.

http://ec.europa.eu/small-business/

3. Export Helpdesk je online usluga Europske komisije, kako bi se olakšao pristup tržištu posebno za zemlje u razvoju u Europsku uniju.
Ovaj portal pruža relevantne informacije koje su potrebne izvoznicima zainteresiranim za opskrbu EU tržišta.

http://exporthelp.europa.eu/index_en.html