29.06.2020, 13:39

Program Erasmus za mlade poduzetnike - uspješna priča

Zahvaljujući programu Erasmus za mlade poduzetnike, tvrtka Phoenix d.o.o. iz Orahovice dobila je zastupnika za španjolsko tržište.

Tvrtka Phoenix d.o.o. posluje već 27 godina i izvozi čak 90% svojih proizvoda. Bavi se proizvodnjom opruga i strojeva za proizvodnju opruga. Kroz program Erasmus za mlade poduzetnike željeli su pronaći mladog i ozbiljnog poduzetnika koji bi im pomogao u razvoju međunarodnih kontakata, pronalasku inovativnih rješenja za poboljšanje poslovanja, širenju poslovanja na novo tržište, kao i s novim i „svježim“ idejama vezanim uz postojeće poslovanje tvrtke. Uključivanjem u Program dobili su sve što su tražili: zastupnika za španjolsko tržište. Radi se o budućem mladom poduzetniku Pablu, po struci industrijskom inženjeru, koji radi kao prodajni predstavnik.

Tijekom razmjene zajedno su radili na reorganizaciji proizvodnih procesa, razvili su i testirali alate za poboljšanje produktivnosti industrijskih procesa u malim i srednjim poduzećima, uveli nove proizvodne procese i definirali konačne zaključke o nužnim promjenama za poboljšanje trenutnog poslovanja. Tvrtka je zahvaljujući razmjeni povećala proizvodnu učinkovitost, uvidjela i ispravila postojeće pogreške u proizvodnji, organizaciji i komunikaciji, stekla novi uvid u vlastito poslovanje te, što je najvažnije, dobila zastupnika za španjolsko tržište. Zahvaljujući Pablu, tvrtka Phoenix d.o.o. počela je s izvozom svojih strojeva na španjolsko tržište što je, vjeruju, tek početak ove uspješne suradnje. 

TERA Tehnopolis, hrvatska posrednička organizacija u Programu, pomogla je tvrtki Phoenix pronaći dugogodišnjeg partnera čime je ostvarila uspješnu suradnju. Temeljem toga je objavljen video koji najbolje prikazuje na koji su se način povezali tvrtka Phoenix i mladi poduzetnik Pablo, njihove dojmove tijekom sudjelovanja u Programu te uspješnu suradnju koju su ostvarili zahvaljujući ostvarenoj razmjeni. Promotivni video možete pogledati OVDJE.

Ova priča o uspjehu ujedno je poticaj svima da se uključe u program Erasmus za mlade poduzetnike i pronađu dugogodišnjeg partnera koji može doprinijeti značajnim promjenama u njihovom poslovanju. Kontaktirajte nas na adresu e-pošte ured@tera.hr, na broj telefona 031/251-000 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek. 

Za više informacija posjetite web ili Facebook stranicu Programa.