20.12.2019, 08:27

Prilika za tvrtke iz tekstilne i kožne industrije te proizvodnje odjeće i obuće za sudjelovanje u EU

European Light Industries Innovation and Technology (ELIIT) Project je projekt europske komisije kojem je cilj promicanje suradnje na europskoj razini između malih i srednjih poduzetnika u tekstilnoj industriji, kožnoj industriji, proizvodnji odjeće i obuće te s druge strane pružatelja i vlasnika inovativnih tehnologija. Stvorena partnerstva trebala bi osigurati uvođenje tehnoloških rješenja za poboljšanje produktivnosti, integracije lanca vrijednosti, učinkovitosti resursa te stvoriti nove proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti. Kao primjer tehnologija koje bi se mogle primijeniti u europskim tvrtkama u okviru ELIIT projekta ističu se KET tehnologije, digitalne tehnologije, umjetna inteligencija i internet stvari.

Putem objava više natječaja kroz projekt će se odabrati 25 partnerstava između malih i srednjih poduzeća koja su aktivna u navedenim sektorima, te vlasnika ili pružatelja usluga inovativnih tehnologija. Cilj je da se kroz partnerstva implementiraju istraživačka postignuća iz različitih tehnoloških područja tekstilne, kožarske, te industrije proizvodnje odjeće i obuće.

Projekt će financirati partnerstva sa:

  1. - Izravnom novčanom potporom od 70.000 € po projektu
  2. - Različite aktivnosti umrežavanja
  3. - Programom mentorstva koji se provodi od strane stručnjaka iz različitih područja interesa za odabrane partnere

Trenutno je otvoren natječaj na koji se mogu javiti i hrvatske tvrtke sve do 17. ožujka 2020. godine.

Više informacija o samom projektu te o načinu podnošenja prijava možete vidjeti na web stranicama projekta https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/eliit


Više informacija o projektu možete preuzeti putem poveznica: 

ELIIT
ELIIT letak