27.11.2023, 09:50

Održana konferencija Voogle 2023. – Expanding horizons in Hardware

U četvrtak 9. studenog 2023. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, održana je peta po redu međunarodna Voogle konferencija, pod nazivom Expanding horizons in Hardware. Konferencija je okupila stručnjake iz industrije proizvodnje i dizajniranja hardware-a, hardware sigurnosti ali i stručnjake iz akademske zajednice. Među istaknutim poduzetnicima, izdvojili bismo predavanje Tomislava Hausa iz tvrtke Gideon s temom „Autonomous mobile robots: redefining warehousing and logistics operations“ te predavanje Zvonka Bočkaja iz tvrtke SICK Mobilisis s temom "The Future of Hardware: Emerging Technologies and Trends". Na samu konferenciju registrirano je preko 240 sudionika, održano je 10 predavanja i dvije panel rasprave s aktualnim temama, između kojih i neizostavna tema mega-trenda umjetne inteligencije, pod nazivom "Leveraging AI in hardware engineering". Obilježena je i 15 godišnja obljetnica EEN – Enterprise Europe Network hrvatska, mreže za potporu internacionalizaciji poslovanja čiji je Tehnološki park Varaždin član.


Nakon interesantnih predavanja, posjetioci su imali priliku vidjeti prezentaciju tri najbolje poduzetničke ideje odabrane kroz provedeni prvi Voogle Akcelerator program. Program se održao kroz mjesec listopad, a sadržavao se od 12 radionica koje su održali mentori, stručnjaci iz svojih područja, a sve u svrhu pružanja poduzetnicima nužna znanja za održivo poslovanje. Najbolji timovi, koji su redom Reclo – 1. mjesto, Choncha – 2. mjesto i Geometris - 3. mjesto, primili su novčane nagrade i besplatne usluge smještaja u novouređenom Coworking prostoru Tehnološkog parka Varaždin. Najavljeno je redovito provođenje programa akceleracije i Voogle konferencije u narednim godinama, što pruža poduzetnicima s područja Grada Varaždina i okolice, odnosno timovima koji imaju vlastite poduzetničke ideje da jednostavnije zakorače u poduzetničke vode.


Konferenciju organizira Tehnološki park Varaždin, ove godine u suradnji s udrugom Makerspace Varaždin, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i EEN-a. Pokrovitelji događanja su redom Atlantic Grupa, Vinarija Šafran i Entrio ticket shop dok je Magić net bio medijski pokrovitelj događaja.

Cijelu konferenciju sa svim predavanjima, panel raspravama i start-up pitchevima možete pogledati na Voogle Conference YouTube kanalu.