26.09.2023, 12:46

Novosti Obzor Europa

Poziv za odabir članova Stručne skupine za gospodarski i društveni učinak istraživanja i inovacija (ESIR3)

Svrha je ove skupine pružiti analizu, uvid i preporuke za daljnju razradu politika koje mogu povećati doprinos istraživanja i inovacija politikama EU-a i to kroz razmatranje pet aspekata: društva, gospodarstva, tehnologije, donošenja politika te istraživanja i inovacija. Rok za prijavu je 30. rujna 2023. godine. Više informacija o pozivu i uvjetima prijave nalazi se na stranicama Europske komisije.


Uključite se u online događanje i doznajte što programi EU-a donose kulturnoj baštini

Dani europske baštine ove godine obilježavaju se na čak pedesetak lokacija s dosad najbogatijim programom, a u ovogodišnjoj središnjoj temi - Živa baština - ključnu ulogu imaju ljudi, pripadnici zajednice koji s ljubavlju skrbe te brižno čuvaju i nesebično prenose nematerijalnu kulturnu baštinu budućim generacijama, izvijestili su iz Ministarstva kulture. Više informacija potražite OVDJE.


Misija Tlo: Europska komisija pokrenula je natječaj za najbolje fotografije tla

Cilj natječaja je podići svijest o biološkoj raznolikosti tla i njezinoj važnosti u životima građana. Natječaj je otvoren za sve građane EU-a starije od 18 godina. Za sudjelovanje u natjecanju prijavitelji moraju najkasnije do 1. listopada 2023. u 23:59 sati poslati svoju fotografiju. Fotografije moraju biti originalne i autorski rad prijavitelja, a uz njih je potrebno dostaviti kratki opis fotografije. Pobjedničke fotografije će biti prikazane na Tjednu misije Plan za tlo za Europu 21. – 23. studenoga 2023. u Madridu i uvrštene u prigodni zidni kalendar. Više informacija potražite OVDJE.


Pridružite nam se na Noći istraživača, 29. rujna 2023. godine!

Projektom Blue-connect provodi se Noć istraživača pod sloganom Ja istražujem! Pridružite nam se u Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci i Puli te uživajte u aktivnostima koje promiču istraživanje i znanost na razumljiv i zanimljiv način ali nas osvještavaju na relevantne probleme s kojima se Mediteran suočava. Više informacija potražite OVDJE.