02.11.2018, 09:58

Godišnja konferencija EEN 2018

Blizu 800 sudionika iz 63 zemlje okupilo se u Beču od 23. do 25. listopada 2018. na EEN godišnjoj konferenciji. Zahvaljujući doprinosima Europske poduzetničke mreže, pridruženih članova, EASME-a i Europske komisije, sastavljen je bogat program s 31 paralelnom radionicom i blizu 126 govornika. Održano je više od 1.000 bilateralnih sastanaka u posebno uređenom prostoru za B2B u organizaciji Austrijske gospodarske komore.

Austrija kao zemlja domaćin ovogodišnje konferencije u potpunosti je digitalizirala program, aktivnosti i obveze svih sudionika. Sve informacije i podršku sudionici su primali putem svojih pametnih telefona preko aplikacije #EEN18

Ključni govornik na otvaranju konferencije bio je Paul Hughes, osnivač The Circle of Growth koji je na zanimljiv način prikazao kako se tvrtke i cijelo društvo mogu razvijati i rasti.

Konferencija je završila dodjelom nagrada za najbolju tvrtku u 2018. godini kojoj je pomogla EEN mreža. Dobitnik je tvrtka Nova inovacija iz Škotske. Tvrtka je stvorila prve svjetske mrežaste elektroenergetske turbine u Škotskoj, prije ostalih velikih multinacionalnih energetskih tvrtki.




Posljednjih 10 godina Mreža podupire ambiciozne tvrtke u pronalaženju neusporedivih poslovnih mogućnosti na jedinstvenom tržištu EU i šire. Nova inovacija je jedna takva tvrtka koja je transformirala svoje poslovanje i narasla na međunarodnoj razini uz pomoć i vodstvo Mreže.

 Kristin Schreiber, direktorica DG Grow je dodijelila ovu nagradu te naglasila da je Mreža pomogla preko 2,6 milijuna malih poduzeća da rastu na međunarodnoj razini tijekom proteklog desetljeća. Nova inovacija iskoristila je najviše mogućnosti financiranja i partnerstva EU-a uz pomoć Mreže. Takvi impresivni rezultati mogu biti inspiracija za druge inovativne tvrtke s međunarodnim ambicijama.