Webinar: Kako poslovati u Austriji

Planirate izlazak na austrijsko tržište i želite znati više o poslovanju na tom tržištu? Niste sigurni kako riješiti birokratske zapreke na koje možete naići?

Centar za internacionalizaciju poslovanja HGK i EEN Hrvatska u suradnji s odvjetnicom Tanjom Cukon organizira webinar o poslovanju u Austriji– upućivanju radnika i prekograničnom pružanju usluga, koji će se održati u četvrtak, 29. rujna 2022. s početkom u 10 sati na platformi MS Teams.

Ako ste poduzetnik koji je već poslovno aktivan na području Austrije ili planira širenje svoje poslovne djelatnosti te se želite informirati o vašim poslovnim mogućnostima, na ovom predavanju detaljno ćemo Vas informirati o zakonskom okviru te uvjetima za pružanje usluga na području Austrije.

Na webinaru će se, među ostalim, govoriti o prijavi pružanja usluga (uvjetima, administrativnim obavezama i potrebnoj dokumentaciji, registriranim i neregistriranim djelatnostima), pojasnit će se razlika između upućivanja i ustupanja radnika (specifičnosti i na što je važno obratiti pažnju), upoznati s procedurom prijave radnika i kako izgleda potvrda o upućivanju – EU Entsendebestätigung te kakva je kontrola i kazneni okvir u slučaju nepoštivanja propisa.

Prijava:

- sudjelovanje za članice koje plaćaju obaveznu i dobrovoljnu članarinu u okviru usluge predviđene njihovim paketima je besplatno, ostali sudionici plaćaju naknadu od 300,00 HRK
- jezik webinara je hrvatski
- prijaviti se možete putem online prijavnice u nastavku
- nakon što se prijavite dobit ćete detaljne upute o daljnjim koracima te povezivanju na sadržaj webinara
- rok za prijavu sudionika: ponedjeljak, 26. rujna 2022., do 12 sati

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pdfwebinar program.pdf (225,57 kb)