Info dan o međunarodnim programima za financiranje tržišno orijentiranih projekata i EEN-u (Split)

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira seriju Info dana o međunarodnim programima za financiranje tržišno orijentiranih projekata (EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće) te o podršci koja je poduzetnicima na raspolaganju putem projekta Enterprise Europe Network (EEN).

Info dan u Splitu održat će se u ponedjeljak, 27.11.2023. s početkom u 9.45 u prostoru FESB-a, Ruđera Boškovića 32, ulaz sa vanjske, zapadne strane fakulteta. Digitalna Dalmacija partner je u organizaciji putem osiguranja prostora za odvijanje info dana. Dnevni red pogledajte ovdje.

Uz informacije o programima i besplatnoj podršci, poduzetnici u Splitu imat će priliku poslušati izlaganje na temu „Kako intelektualno vlasništvo stvara vrijednost u poslovanju? Mogućnosti financiranja i opcije zaštite“ koje će održati dr.sc. Ivana Vuka, voditeljica Ureda za transfer tehnologije, Sveučilišta u Splitu. Kroz Info dan poduzetnicima se želi dati uvid u mogućnosti financiranja istraživačkih projekata koje će biti dostupne u 2024. godini:

EUREKA je program kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Cilj programa je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet. Sufinanciranje ovisi o veličini poduzeća uz maksimalni iznos potpore od 200.000 EUR. Ostale razlike između EUREKE i Eurostarsa saznajte na info danu.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (Innovative SME). Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća. Sufinanciranje ovisi o veličini poduzeća uz maksimalni iznos potpore od 200.000 EUR.

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) je instrument u okviru programa Obzor Europa koji podržava vrhunske inovatore, poduzetnike i male tvrtke. Tim instrumentom Vijeće Europe podupire poduzetnike s velikim potencijalom u razvoju visoko rizičnih, probojnih inovacija koje imaju utjecaj na oblikovanje novih tržišta i generiranje radnih mjesta, rasta i prosperiteta u Europi. Poduzetnicima je podrška omogućena kroz bespovratna sredstva u vidu grantova, ali i kroz program s kombiniranim financijama (bespovratna sredstva u kombinaciji s kapitalnim ulaganjima).

Enterprise Europe Network (EEN) – je najveća svjetska mreža koja poduzetnicima pruža informacije potrebne za razvoj poslovanja i pronalaska kvalitetnih poslovnih partnera. Upravo je pronalazak međunarodnog partnera jedan od glavnih izazova u programima EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće te EEN se svojom uslugom izrade profila i pronalaska poslovnih partnera savršeno uklopio u navedene info dan o navedenim programima.

Prijavite na: https://forms.gle/N1PuiWesESRA85WM8

Lokacija