GREENPACT collaboration lab

Pozivamo sve poduzetnike koji su zainteresirani za uvođenje kružne ekonomije u vlastito poslovanje da nam se pridruže na dvodnevnoj radionici Initial GREENPACT collaboration lab na kojoj će imati priliku:
- predstaviti izazove iz prakse s kojima se suočavaju u procesu zelene transformacije,
- razmijeniti stavove o izazovima i rješenjima s mlađim generacijama te
- zajedno s budućim potrošačima (Generacijom F), kroz pristup “prijatelj-mentor” izgraditi nove ideje, rješenja i prilike za održivo poslovanje.

Radionica će biti u formatu hackathona, odnosno intenzivnog razvojnog događanja na kojem će polaznici, samostalno i u timovima do tri člana, uz vođenje i savjetovanje mentora iz poduzeća te poslovnih savjetnika iz STEP RI-ja, rješavati zadane izazove i predlagati rješenja.

ULOGA PODUZETNIKA

Da bi GREENPACT collaboration lab bio uspješan poduzetnici koji se prijave za sudjelovanje na početku prvog dana predstavljaju svoj izazov, odnosno ukratko opisuju problem u poslovanju koji žele riješiti uvođenjem kružne ekonomije. Nakon toga mogu sudjelovati u radu timova kao mentori te im pomoći tijekom dva dana radionice u razvoju rješenja i poduzetničkih ideja koje će biti predstavljene na kraju drugog dana. Ukoliko nisu u mogućnosti sudjelovati kao mentori, predstavnici poduzetnika dolaze samo na završno predstavljanje te sudjeluju u ocjenjivanju i izboru najuspješnijih rješenja kao članovi ocjenjivačkog žirija.

Najbolje ocijenjene ideje i timovi, dobit će pozivnicu za sudjelovanje u GREENPACT inkubatoru, tromjesečnom programu razvoja ideje i provjere poduzetničkog potencijala koji uključuje edukacije, savjetovanje i poslovnu podršku. Pobjednici tromjesečnog GREENPACT programa, bit će pozvani da sudjeluju na finalnim poduzetničkim razvojnim laboratorijima u Rijeci i Bratislavi koji će im omogućiti razmjenu iskustava i zajedničko stvaranje inovacija s kolegama iz šest zemalja EU (A, I, D, CZ, SK, HR).

ZAŠTO SUDJELOVATI

Sudjelovanje vam omogućava da razmijenite stavove o izazovima i mogućim rješenjima s mlađim generacijama te da se upoznate s polaznicima, mladim ljudima koji tek ulaze u svijet rada i poduzetništva kao i s njihovim originalnim idejama, načinom razmišljanja i novim pogledima na poslovanje i održivost.

KAKO SUDJELOVATI

Prijave za poduzetnike su otvorene do 10. ožujka 2024. i vrše se slanjem maila sa sljedećim podacima na adresu andrea.ostric@uniri.hr: ime, poduzeće, kontakt email i telefon.

Nakon podnošenja prijave djelatnici STEP RI-ja će vas kontaktirati te vam pomoći da pripremite kratki opis i prezentaciju izazovah

Poziv je namijenjen poduzetnicima i predstavnicima turističke industrije.

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Lokacija