Prijavite se na besplatne radionice koje TERA Tehnopolis organizira u sklopu Festivala održivosti!

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Kulturno-razvojnim centrom Općine Bilje, Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku, Odjelom za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te tvrtkom TERA Tehnopolis d.o.o., organizira prvi Festival održivosti!

Festival će se održati od 13. do 18. rujna 2023. godine u Osijeku i Bilju, a cilj mu je predstaviti dostignuća akademske zajednice u doprinosu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja. Tijekom Festivala održivosti bit će organizirane radionice i predavanja za ciljanu publiku: za učenike osnovnih i srednjih škola, potom za studente, buduće poduzetnike, start-up tvrtke, poduzetnike u kasnijem rastu i razvoju, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, inovatore i istraživače.

Cilj Festivala održivosti je povezati svijet znanosti, umjetnosti i užitka!

U sklopu Festivala održivosti, TERA Tehnopolis d.o.o. će održati predavanje “Poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru uz održivost poslovanja”. Cilj događaja je potaknuti sudionike na inovativno razmišljanje te pružanje potrebnih informacija o trenutačno dostupnim EU programima i mogućnostima financiranja. U okviru događaja, jedan od programa koji će biti predstavljen je EIT Food inicijativa te informacije povezane s trenutačno otvorenim EIT Food natječajima. Također, teme koje će biti obuhvaćene jesu digitalizacija ruralnih područja kroz projekt dRural te internacionalizacija poslovanja kroz projekt Enterprise Europe Network (EEN).

Radionica “Sljubljivanje hrane i vina kroz internacionalizaciju i digitalizaciju poslovanja” je namijenjena za vinski sektor. Neke od tema koje će biti obuhvaćene su generiranje ideja, poticanje poduzetničkog razmišljanja, zatim pružanje važnih informacija povezanih s mogućnošću internacionalizacije poslovanja poduzetnika iz vinskog sektora, uz korištenje Enterprise Europe Network baze za poslovnu suradnju i pronalazak inozemnih partnera. Naglasak je na korištenju digitalnih alata u poslovanju te će biti predstavljena virtualna tržnica zdravih proizvoda i usluga koja korisnicima omogućuje izravnu prodaju svojih eko proizvoda, a kupcima kupnju kvalitetnih ekoloških proizvoda.

Na radionici “Mogućnosti financiranja kroz otvorene EU natječaje” bit će prezentirani trenutačno otvoreni EU natječaji, s naglaskom na programe i projekte koje provodi TERA Tehnopolis d.o.o.

Raspored održavanja predavanja i radionica:

1. “Poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru uz održivost poslovanja”:
13. rujna 2023. godine, od 9:00 do 10.45 sati. Na radionicu se možete prijaviti OVDJE!

2. “Sljubljivanje hrane i vina kroz internacionalizaciju i digitalizaciju poslovanja”:
14. rujna 2023. godine, od 11:00 do 14:00 sati. Na radionicu se možete prijaviti OVDJE!

3. “Mogućnosti financiranja kroz otvorene EU natječaje”:
15. rujna 2023. godine, od 11:00 do 12:00 sati. Na radionicu se možete prijaviti OVDJE!

Radionice će se održavati u prostorijama TERA Tehnopolis d.o.o., na adresi Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku.

Krajnji rok za prijave na radionice je 8. rujna 2023. godine!

Za više informacija nas slobodno možete kontaktirati na adresu e-pošte ured[at]tera[.]hr, telefonom na 031/251-000, osobnim dolaskom na adresu Trg Ljudevita Gaja 6 u Osijeku ili putem naše kontakt forme.

Lokacija