Europe Direct i Enterprise Europe Network – mjesta besplatne podrške za građane i poduzetnike

Želite saznati informacije o mogućnostima i prednostima koje su na raspolaganju građanima država članica EU? Mali ste poduzetnik i želite proširiti svoje poslovanje i plasirati se na europsko tržište? Tražite nove dobavljače ili partnere za EU projekte? Trebate savjet i podršku vezano uz pitanja digitalizacije, zaštite intelektualnog vlasništva ili komercijalizacije inovacija?

Pozivamo vas da dođete na predstavljanje projekata Enterprise Europe Network (EEN) i Europe Direct koje će se održati u ponedjeljak 12. lipnja 2023. godine s početkom u 10:00 sati u prostorima ABC-a (Adriatic Business Centre) Šibenik.

Enterprise Europe Network je mreža koja okuplja gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija u više od 60 zemalja svijeta. Ova mreža pruža usluge povezivanja i podršku gospodarstvenicima kako bi maksimalno iskoristili mogućnosti Europske unije i jedinstvenog europskog tržišta.

To znači da putem EEN mreže poduzetnici mogu na kvalitetan i jednostavan način pronaći poslovne partnere za plasman svojih proizvoda, usluga, znanja i tehnologije u EU, ali i na drugim velikim tržištima diljem svijeta. Osim partnera za distribuciju, moguće je pronaći i partnere za zajedničke nastupe na trećim tržištima, dobavljače sirovina, tehnologije i opreme te partnere za EU projekte.

Europe Direct je informacijski centar čiji je cilj različitim aktivnostima približiti Europu građanstvu. ABC Šibenik kao centar Šibensko-kninske županije pruža potporu u neposrednom protoku informacija vezanih za mogućnosti i prednosti koje su na raspolaganju lokalnom stanovništvu Šibensko-kninske županije.

Organizatori ovog događanja su Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, član Europe Directa Šibensko-kninske županije i Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, nositelj Europske poduzetničke mreže na području južne Hrvatske.

PROGRAM

10:00 sati Pozdravne riječi
· Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencija Šibensko-kninske županije
10:05 sati Predstavljanje Europe Directa
· Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencija Šibensko-kninske županije
10:20 sati O Enterprise Europe Networku (EEN)
· Ivana Vuka, voditeljica ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu Besplatne usluge EENa Kako izraditi vlastiti profil za bazu POSLOVNE ili TEHNOLOŠKE suradnje?
 
11:05 sati Pitanja i odgovori


Prijaviti se možete na poveznici - https://forms.gle/75FXCyaFDVwc46yg7

U nadi da ćete nam se pridružiti na ovom zanimljivom događaju, srdačno vas pozdravljamo.

Lokacija