One-stop-shop za pristup financiranju i podršci inovacijama za MSP-eve

Nova platforma FINNO, razvijena u okviru Europske poduzetničke mreže, nudi informacije o financijskim instrumentima i podršku za inovacije malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi. Platforma je nastala s ciljem razvoja MSP-ova u regiji kroz besplatne savjetodavne usluge o mogućim izvorima financiranja te komercijalizaciji njihovih poslovnih ideja i inovacija. Nastala je na inicijativu sedam EEN konzorcija iz šest država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije.

Obzirom na brojne financijske i inovacijske potpore kojima MSP-evi mogu pristupiti kroz različite EU programe i institucije, FINNO na jednom mjestu okuplja stručnjake različitih ekspertiza iz različitih dijelova regije, a koji posjeduju dugogodišnje iskustvo rada s MSP-evima i informacije o relevantnim i dostupnim mogućnostima financiranja. Kroz platformu, svi MSP-evi imaju mogućnost odabrati željenog stručnjaka ovisno o potrebama poslovanja i dogovoriti sastanak u slobodnom terminu za besplatno savjetovanje.

U okviru manifestacije „Prilike za projekte, umrežavanje i prikupljanje informacija” na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, 6. travnja 2022. godine, sve o platformi i njenim funkcijama javnosti će predstaviti Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu. U sklopu manifestacije bit će organizirani i B2B sastanci za sve zainteresirane.

Sudjelovanje u konferenciji i B2B sastancima je besplatno, uz prethodnu prijavu putem poveznice događanja.

Više pročitajte na slijedećoj poveznici.

Lokacija