11.10.2012, 08:58

Radionica za potencijalne poduzetnice – Ambasadorice ženskog poduzetništva - Split

HGK-ŽK Split, 02 – 04. listopada 2012.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je u suradnji s projektnim partnerom - Visokom školom „Nikola Šubić Zrinski“, trodnevnu radionicu za potencijalne poduzetnice, koja se održala od 02. do 04. listopada 2012. u Splitu. Cilj radionice bio je pomoći zainteresiranim ženama (nezaposlene, studentice, itd.) u pokretanju njihove vlastite tvrtke.


Svakodnevno su obrađena dva modula, pa su pokrivene slijedeće teme: „Od poslovne ideje do profita“, „Sve je marketing, marketing je sve“, „Poslovno planiranje – od kuda krenuti“ „Organizirajte svoj posao“, „Poduzetnik u elektroničkom poslovanju“,  „Mogući pravni oblici organiziranja poduzetništva i poslovne odgovornosti“ te „Od poslovne ideje do profita“.

Kvaliteti seminara pridonijeli su iskusni predavači partnerske institucije projekta - Visoke škole „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba, te gostujuće ambasadorice ženskog poduzetništva koje su teme potkrijepile svojim primjerima dobre prakse. Tako je Irena Kaštela govorila o svojim počecima, odnosno razvijanju biznisa i poručila kako nije lako, ali se isplati. Lada Karninčić je govorila o svojim iskustvima organiziranja posla i poslovnog planiranja, a Helena Budiša je održala stručno predavanje na temu: Mogući pravni oblici organiziranja poduzetništva.

Radionica se održala u sklopu projekta „EntrepreneurSHEp Croatia“ - Europska mreža žena ambasadorica poduzetništva koju provodi HGK sa svojim projektnim partnerima Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka i Tehnološkim parkom Varaždin – TPV.
Nakon radionice u Osijeku, Zagrebu i Rijeci ovo je četvrta u nizu od 5 radionica koje će se održati ove godine u 5 različitih hrvatskih gradova. Posljednja radionica će se održati u Varaždinu polovicom studenog ove godine.

Dokumenti:

Od poslovne ideje do profita

Organizirajte svoj posao

Elektroničko poslovanje

Pravni oblici organiziranja poduzetništva