17.05.2011, 12:23

Wizard of the Environment: the Enterprise Europe Network

Projekt WE-EEN, punog naziva „Wizard of the Environment: the Enterprise Europe Network“, u travnju je odobren od strane Europske komisije.

Projekt je svojevrsna nadogradnja na projekt GREEN (Unaprijeđivanje zaštite okoliša u poslovanju kroz Europsku poduzetničku mrežu), sa proširenim popisom partnera iz područja  zemalja Europske unije i iz zemalja jugoistočne Europe. Ovo bi trebalo omogućiti da se iskoriste već postojeća znanja i rezultati istraživanja sa GREEN projekta, kao i razmjenu iskustva sa drugim srodnim projektima. Partneri  su institucije poput tehnologijskih centara, istraživačkih instituta, te gospodarskih komora.  Nositelj projekta u Republici Hrvatskoj je Tera Tehnopolis.

WE-EEN projekt cilja na poboljšanje pružanja usluga zaštite okoliša srednjim i malim poduzetnicima kroz Europsku poduzetničku mrežu. Projekt se fokusira na tri ključna sektora: zbrinjavanje otpada, tretiranje površina i proizvodnja elektroničkih i električnih komponenti. Veliko područje koje pokrivaju partneri osigurava da će tehnologije, metodologije i iskustvo koje su razvijene i u upotrebi u razvijenijim područjima poput Njemačke i Italije, biti primjenjene i na područja gdje takve usluge dosad nisu bile lako dostupne, poput zemalja jugoistočne europe.