29.10.2012, 14:52

Treći međunarodni gospodarski susreti okupili su u Splitu 120 tvrtki

Tvrtke iz Francuske, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Srbije i Velike Britanije okupile su se u Splitu kako bi pronašle nove partnere i prilike za suradnju. Ove godine 90 Hrvatskih i 30 stranih tvrtki uspješno je odradilo više od 180 sastanaka na sajmu SASO 2012.

Međunarodni gospodarski susreti jedinstvena su prilika koja tvrtkama pruža mogućnost da kroz direktni kontakt upoznaju nove poslovne partnere. Događanje se organizira s ciljem promocije inovativnog poduzetništva te uspostave međunarodnih poslovnih suradnji.

Susreti su organizirani pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže (EEN) i Splitsko Dalmatinske županije, a otvorio ih je župan Ante Sanader koji je naglasio važnost ovakvih prilika za razvoj regionalne ekonomije. Događanje je organizirao Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Poslovnim inovacijskim centrom – BICRO i Hrvatskom gospodarskom komorom te stranim partnerima iz EEN mreže. Ove godine je u organizaciji sudjelovala i Britanska agencija za trgovinu i ulaganja koja je dovela delegaciju od 12 tvrtki iz Velike Britanije.

Sudionici susreta iskazali su veliko zadovoljstvo sudjelovanjem i organizacijom samih susreta, a veliki dio njih smatra da su susreti jedan od ključnih faktora poslovnog uspjeha. Interes za sudjelovanjem na gospodarskim susretima svake godine raste. Događanje je održano prvi puta 2010. godine i tada je okupilo 96 tvrtki iz Hrvatske i šire, dok je ove godine taj broj narastao na 120 tvrtki.