22.12.2017, 08:52

Suradnja u sektoru vina na ExpoRIVE u Pordenone, Italija

HGK - Europska poduzetnička mreža i Gospodarska komora Pordenone iz Italije organizirali su međunarodnu izložbu vina ExpoRive (12-14.12.2017) koja je uz domaće proizvođače okupila 12 operatora u sektoru vina iz Hrvatske i Mađarske.

Sudionici su imali intenzivan program radionica posvećenih vinogradarstvu i degustaciji vina, susrećući nekoliko ExpoRive izlagača s kojima su održali poslovne razgovore o mogućoj budućoj komercijalnoj suradnji.


Posebno je cijenjen posjet VCR-a Vivai Cooperatives Rauscedo, izvrsnosti talijanskog teritorija, tijekom kojeg su sudionici mogli doživjeti pripremu grožđa koje se izvozi diljem svijeta te se upoznati s kontinuiranim istraživanjem novih sorata i klonova uz kušanje vina dobivenih u Eksperimentalnom podrumu.


Sudionici su bili zadovoljni kvalitetom uspostavljenih kontakata na ExpoRive i impresionirani Friuli Venezia Giulia vinogradarskim natječajem, kojeg karakteriziraju inovacije i tehnologije, ali i proizvodnja izvrsnih vina zahvaljujući pedoklimatskim karakteristikama teritorija.