26.02.2021, 10:15

Riješite svoj tehnički problem na učinkovit način uz pomoć vrhunskih europskih tehnoloških centara

Jeste li se ikada našli u situaciji za potrebom rješavanja složenih tehničkih pitanja u što kraćem vremenu? Uspostavljena je Europska mreža tehnoloških centara koja nudi širok spektar prilagođenih usluga za male i srednje poduzetnike! 

Način na koji Mreža funkcionira je vrlo jednostavan: vrhunski tehnološki centri iz cijele Europe imaju uvid u Vaše zahtjeve i vrlo brzo odgovaraju kako bi Vam tehnički problem riješili u što kraćem vremenu.

Nekoliko tvrtki je već iskoristilo stručnost tehnoloških centara koji su ponudili svoje usluge ključnih razvojnih tehnologija malim i srednjim poduzetnicima. S ponosom ističemo kako je i tvrtka iz Hrvatske iskoristila navedenu uslugu i, zahvaljujući tome, uspješno provela projekt u suradnji s razvojno-istraživačkim organizacijama International Iberian Nanotechnology Laboratory iz Portugala i Institutom Jožef Stefan iz Slovenije.

Riječ je o tvrtki Bor-plastika d.o.o.iz Kneževih Vinograda koja se bavi proizvodnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Glavni cilj projekta bio je primjena tehnologije biofilm reaktora s pokretnom podlogom (MBBR tehnologija) čijim su uvođenjem unaprijedili postojeću tehnologiju za izradu postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, smanjili uporabu sirovina i potrošnju energije, i to uz istovremeno održavanje ili unaprjeđenje performansi njihovih uređaja. Temeljem navedene priče o uspjehu, snimili smo video koji najbolje opisuje ostvarenu uspješnu suradnju. Video možete pogledati na TERA YouTube kanalu . Ostale priče o uspjehu možete pogledati na 

službenoj stranici KET4CP projekta u sklopu kojega je ujedno i pokrenuta Europska mreža te su ostvarene uspješne suradnje.

Postavite i Vi svoj problem na Mrežu i riješite ga bez dodatnog ulaganja u strojeve i opremu. KET4CP partneri su uvijek dostupni i rado će razgovarati o Vašim trenutnim i nadolazećim projektima te prilagoditi svoje mogućnosti Vašim potrebama. Europskoj mreži možete pristupiti OVDJE.

Za ostale informacije kontaktirajte TERA Tehnopolis hrvatskog konzorcijskog partnera u projektu 

KET4CleanProduction.