01.10.2017, 19:57

POTICANJE PODUZETNIŠTVA KOD MLADIH – PROJEKT I-DARE


I-DARE inicijalni sastanak projektnog tima je održan 5. rujna 2017. godine u Pečuhu. Ovom prilikom su se partneri na projektu (VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije; Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara; Baranya Megyei Önkormányzat) međusobno upoznali te razgovarali o projektnim aktivnostima i rasporedu izvršenja.

Projekt se provodi u sklopu Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 (European Regional Development Fund) i ima za cilj razviti dualne treninge i uvesti tercijarne sustave obrazovanja u području strojarstva i elektrotehnike. Projektom se želi smanjiti opća nezaposlenost i nezaposlenost mladih osoba kroz poticanje poduzetništva i provedbom treninga u sklopu kojih će mladi razvijati svoje vještine važne za pokretanje vlastite tvrtke. Također, želi se unaprijediti uloga edukacijskih institucija kao intelektualnih centara u cilju povećanja broja mladih poduzetnika. Sudionici će imati priliku steći praktično znanje jer će u projekt biti uključene i tvrtke koje će projektom omogućiti transfer znanja. Također, provoditi će se treninzi u području pisanja poslovnih planova te razvijanja poslovnih i financijskih vještina.

Metodologija koja će se koristiti u obrazovanju trenera, kao i obrazovanju sudionika u području strojarstva i elektrotehnike, temelji se na metodologiji definiranoj u sveučilišnom udžbeniku „Inovativno3 poduzetništvo“ (http://portfolio.web.tera.hr/index.php/publikacije/prodaja-knjige/) , a koja se koristi u studentskom natjecanju u pisanju poslovnih planova Budi uzor®.

Ovakav pristup pokazao se izuzetno uspješnim u praksi, obzirom da je na natjecanju Budi uzor® kroz 13 godina organiziranja sudjelovalo više od 1.400 studenata. Zato ne čudi da je upravo ovim projektom TERA izabrana kao #EEPA2017 nacionalni pobjednik 2017. godine (http://portfolio.web.tera.hr/index.php/budi-uzor-promocija-poduzetnickog-duha/). 
Napominjemo kako su u tijeku prijave za Budi uzor® 2017. koje će se održati u Osijeku, 10. studenoga 2017. godine. Prijaviti se možete na budi.uzor[at]tera[.]hr, a poslovni plan možete napisati uz pomoć značajno unaprijeđenog obrasca ili potpuno nove aplikacije za pisanje poslovnog plana (https://app.budiuzor.tera.hr/)

Ukoliko vam se predstavljene aktivnosti projekta I-DARE čine zanimljivim, i želite se uključiti kao sudionioci koji će imati priliku steći praktično znanje ili pak želite postati certificirani trener, budite slobodni postati upit na e-mail: ured[at]tera[.]hr ili nas telefonski kontaktirati na: +385 (0)31 251 000.
Više informacija o projektu I-DARE “Gdje rijeke spajaju” možete pronaći klikom na poveznicu: http://portfolio.web.tera.hr/index.php/projekti/i-dare/.