13.04.2016, 10:34

Otvoren natječaj "European Network for Early Warning and for Support to Enterprises and Second Start

U okviru COSME programa otvoren je natječaj "European Network for Early Warning and for Support to Enterprises and Second Starters" koji ima za cilj stvaranje mreže koja će razvijati usluge podrške za poduzeća u poteškoćama i ona koja su bankrotirala, a kako bi im se olakšao tzv „second start“ odnosno drugi početak.

Rano upozorenje, prevencija i podrška u kriznim situacijama od ključne su važnosti jer oni mogu spriječiti stečajni postupak ili ublažiti učinke krize. Rano otkrivanje financijskih problema može pomoći održivim poduzećima prevladavanje krize, vratiti vitalnost kroz rano restrukturiranje, kada se problemi su još uvijek malih razmjera. Isto tako, stručnjaci mogu pomoći u brzom zatvaranju neuspješnih poduzeća na učinkovitiji način i kako bi se smanjile negativne posljedice zatvaranja vezane na poduzetnike, zaposlenike i vjerovnike.

Ova inicijativa će se fokusirati na uspostavljanje europske mreže koja će omogućiti rano upozoravanje, sprječavanje i kvalitetu usluge podrške za tvrtke u teškoćama u zemljama u kojima takvi sustavi ne postoje ili su samo djelomično pokriveni.

Javiti se mogu konzorciji sačinjeni od partnera iz najmanje 7 različitih COSME zemalja koji uključuju najmanje jednu javnu instituciju koja se bavi poduzetništvom i najmanje tri komore ili asocijacije (na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini).

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2016.

Više informacija o natječaju možete pronaći ovdje.