NaslovnaVijesti

OSJEČKI I POŽEŠKI STUDENTI U BORBI ZA 100.000,00 € U SKLOPU EUROPSKOG POSLOVNOG AKCELERATORA KATANA

objavljeno 28. veljače 2017


Na tržištu rada mladi su najtraženija radna snaga. Njihove karakteristike su marljivost, poduzetnost, originalnost, kreativnost i iskrenost, što se sve više uspoređuje s novom generacijom mladih osoba, tzv. Generacijom Y. Ovaj naraštaj se razlikuje od prošlih generacija zbog različitih uvjeta u kojima su odrasli čemu najviše pridonosi intenzivan razvoj tehnologija i dostupnost različitih informacija. No, uz sve prednosti koje ova generacija nosi, velika očekivanja te pomanjkanje iskustva nakon završenog obrazovanja su glavni problemi s kojima ova generacija suočava. Stoga, omogućavanje sudjelovanja u izvannastavnim aktivnostima, povezanih s fakultetskim obrazovanjem, studentima otvaraju dodatne mogućnosti te pružaju veće šanse pri prvom zapošljavanju.

Priliku za stjecanjem iskustva su iskoristili i studenti Poljoprivrednog i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te Veleučilišta u Požegi. Riječ je o KATANI, europskom poslovnom akceleratoru koji je u potrazi za obećavajućim poduzetnicima koji žele sudjelovati u kreiranju budućnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora. Prije svega, projekt osigurava 2.000,00 € za 100 najboljih prijavitelja, dok će 10 najboljih prijavitelja biti nagrađeno sa 100.000,00 €. Uspješni prijavitelji će biti nagrađeni i s paketom usluga vrijednim 20.000,00 € koji uključuje mogućnost sudjelovanja na 14 poslovnih susreta u Europi, tri dana sudjelovanja na Bootcamp-u i Međunarodnom investicijskom forumu gdje imaju priliku prezentirati svoje ideje potencijalnim investitorima i partnerima.

S unaprijed pripremljenim video snimkama, četiri tima iz Osijeka i Požege su sudjelovala na informativnoj radionici i probnom snimanju 21. veljače 2017. godine u Novom Sadu gdje su zajedno s ostalim zainteresiranim sudionicima dobili više informacija o uvjetima natjecanja i načinu prijave. Osim studenata, sudjelovanje na natjecanju je namijenjeno i start-up tvrtkama, malim i srednjim poduzetnicima, istraživačima, novinarima i blogerima te ostalim članovima start-up zajednice. Prethodnim sudjelovanjem na treninzima pod vodstvom mentora prof.dr.sc. Ivana Štefanića, u detalje razrađenim poslovnim idejama te kompletno dovršenim poslovnim planom, hrvatski sudionici natjecanja Katana su savršeni primjer kako fakultetsko obrazovanje može uvelike povećati šanse pri stjecanju prvog poslovnog iskustva.

Snimke se učitavaju preko YouTube kanala i ne smiju biti duže od dvije minute. Nakon svih pristiglih prijava, slijedi njihovo pregledavanje i ocjenjivanje u kojem sudjeluju svi prijavitelji koji su ujedno i evaluatori natjecanja.


Ostale vijesti...

Želite započeti s izvozom? Tražite nove dobavljače? Tražite partnere za EU projekte?

16. ožujka 2017

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci Vas poziva na prezentaciju Enterprise Europe Network – EEN (Europske poduzetničke mreže) koja će se održati dana 24.03.2017. godine u 10h, u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku – učionica na p...


Projekt CERIecon - Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe

07. ožujka 2017

StepRi jedan je od projektnih partnera u projektu “CERIecon – Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe” , koji se bavi izazovom kako učiniti Središnju Europu konkurentnijom kroz unaprjeđenje vještina i poduzetničkih kompetencija na područ...


INFO WEBINAR - EUREKA

03. ožujka 2017

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je drugi zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz dunavske regije u 2017. godini iz programa EUREKA . Detalji poziva su OVDJE . Ovim putem vas pozivamo na...


Informirajte se o prijavi projekata na program Life

02. ožujka 2017

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime, za koje je u razdoblju 2014. - 2020. osigurano 3,46 milijarde eura.


POTICANJE CIRKULARNE EKONOMIJE KROZ PROJEKT MOVECO

28. veljače 2017

Sve veći ekološki problemi današnjice leže u neodrživom iscrpljivanju prirodnih resursa te principu „uzmi-koristi-baci“. Velika količina iskorištenih resursa završava kao otpad na odlagalištima koji zagađuju okoliš toksičnim sastojcima koji se nalaze u pr...


Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:




Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.