29.05.2012, 09:57

Održana radionica ženskog poduzetništva u Osijeku u sklopu projekta EntrepreneurSHEp Croatia

U Osijeku je u prostorijama TERA TEHNOPOLISA od 22.-24.05.2012. održan trodnevni seminar u sklopu projekta EntrepreneurSHEp Croatia – Europska mreža ambasadorica ženskog poduzetništva. Sudionice seminara bile su nezaposlene žene, žene poduzetnice/početnice, te buduće poduzetnice, koje su nakon uspješnog seminara, dobile i certifikate o završenom tečaju za žensko poduzetništvo. Ovo je bila prva u nizu od 4 trodnevne radionice koje će se još održati i u drugim regijama, a koje će održavati partneri projekta.

Prvi dan, 22.5. održao se modul pod nazivom Od poslovne ideje do profita (kako do dobrih ideja, ideja i kreativnost, poslovna ideja-poslovna prilika, praktični rad) koji će predavao prof.dr.sc. Ivan Štefanić iz Tera Tehnopolis d.o.o. Drugi modul nosio je naziv Sve je marketing, marketing je sve (kako od ideje do tržišta, gerila marketing za početnike, osnovna načela i pravila uspješne prodaje, praktični rad) koji je predavala Mr.sci. Natalija Pekić, jedna od ambasadorica ženskog poduzetništva.

 Drugi dan, 23.5. održao se modul pod nazivom „Poslovno planiranje – od kuda krenuti“ (financiranje poduzetničkih poduhvata, je li planiranje stvarno važno?, osnove izrade poslovnog plana, praktični rad) koji je predavalai Ana Nikšić, univ.spec.oec iz Tera Tehnopolis d.o.o. Drugi modul pod nazivom „Organizirajte svoj posao“ (osnove upravljanja poslovnim procesima, vođenje poslovne dokumentacije, praktični primjeri) predavao je Vitomir Tafra, predsjednik Uprave Obrazovne grupe Zrinski.

 Treći dan, 24.5. održao se modul pod nazivom „Poduzetnik u elektroničkom poslovanju“ (kako e-poslovanje može pomoći Vašem poslovnom pothvatu, Internet marketing – zašto web stranica, korištenje web stranice za prodaju, upravljanje e-poslovanjem) koji je predavao gosp. Andrija Petrović direktor Tehnološkog parka Varaždin. Drugi modul pod nazivom „Mogući pravni oblici organiziranja poduzetništva i poslovne odgovornosti“ (pravni oblici u poduzetništvu, zakonodavni okvir poduzetništva) predavali su Iva Buljubašić, univ.bacc.oec i Edo Musser, dipl.ing iz Tera Tehnopolis d.o.o.

Partneri u projektu su Hrvatska gospodarska komora, Tehnološki park Varaždin, Obrazovna grupa Zrinski, a projekt se financira iz projekta „Okvirni program za konkurentnost i inovacije“ (CIP-Competetiveness and Innovation Framework Programme).

Prezentacije s radionice dostupne su na stranicama Tera Tehnopolisa.