20.09.2012, 15:30

Održana radionica za potencijalne poduzetnice – Ambasadorica ženskog poduzetništva - Rijeka

Hrvatska gospodarska komora organizirala je u suradnji s projektnim partnerom Visoka škola N.Š. Zrinski trodnevnu radionicu za potencijalne poduzetnice od 12. do 14. rujna 2012. u Rijeci. Cilj radionice bio je dovesti zainteresirane žene (nezaposlene, studentice, itd.) na razinu pokretanja njihove vlastite tvrtke.

Svakodnevno su obrađena dva modula, pa su pokrivene slijedeće teme: „Od poslovne ideje do profita“, „Sve je marketing, marketing je sve“, „Poslovno planiranje – od kuda krenuti“ „Organizirajte svoj posao“, „Poduzetnik u elektroničkom poslovanju“,  „Mogući pravni oblici organiziranja poduzetništva i poslovne odgovornosti“ te „Od poslovne ideje do profita“

 Kvaliteti seminara pridonijeli su iskusni predavači partnerske institucije projekta - Visoke škole „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba, te gostujuće ambasadorice ženskog poduzetništva koje su teme potkrijepile svojim primjerima dobre prakse. Tako je Mira Shalabi govorila o svojim iskustvima u području marketinga, te je poručila sudionicama da moraju biti spremne i raditi dosta vremena bez plaće kako bi ostvarile svoj cilj. Gordana Nikolić je obradila temu „Od kuda krenuti“ te  putem teorijskog predavanja i vježbi prenijela je dio svog bogatog iskustva u području poduzetništva. Naglasila je prednosti samozapošljavanja i na praktičnim primjerima demonstrirala izradu uspješnog poslovnog plana. U okviru modula „Organizirajte svoj posao“ ambasadorica Maša Smokrović govorila o počecima svog rada u poduzetničkim vodama. Svojom prezentacijom pokazala je snalažljivost, prilagodbu i vođenje vlastitog posla na vrlo konkurentnom tržištu.

Radionica se održala u sklopu projekta „EntrepreneurSHEp Croatia“ - Europska mreža žena ambasadorica poduzetništva koju provodi HGK sa svojim projektnim partnerima Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka i Tehnološkim parkom Varaždin – TPV.

Nakon radionice u Osijeku i Zagrebu, ovo je treća u nizu od 5 radionica koje će se održati ove godine u 5 različitih hrvatskih gradova. Slijedeće radionice će se održati u Splitu, 2-4. listopada 2012.  te Varaždinu.

Materijali s radionice dostupni su ovdje:

1. Od poslovne ideje do profita

2. Poduzetnik u elektroničkom poslovanju

3. Od kuda krenuti

4. Pravni oblici organiziranja poduzetništva

5. Sve je marketing, marketing je sve