06.10.2009, 15:15

ODRŽAN INFO DAN U POVODU OTVORENOG NATJEČAJA U SKLOPU SEDMOG OKVIRNOG PROGRAMA

Hrvatski institut za tehnologiju u sklopu Europske poduzetničke mreže Hrvatske organizirao je 5. listopada od 9 do 15 sati u Vijećnici HGK info dan u povodu otvorenog natječaja u sklopu Sedmog okvirnog programa - „Research for the benefit of SMEs". Seminar je sufinancirala Europska unija kroz projekt Enterprise Europe Network.

Cilj je bio upoznati mala i srednja poduzeća (SMEs) i akademsku zajednicu sa sadržajem programa „Research for the benefit of SMEs" koji ima ulogu povezivanja kroz istraživanje i razvoj, na obostranu korist. Na info danu su se održale prezentacije o dosadašnjim rezultatima i sudjelovanju hrvatskih partnera, sadržaju programa „Research for the benefit of SMEs" i otvorenom natječaju FP7-SME-2010-1. O svojim su iskustvima govorili uspješni hrvatski partneri u takvim projektima te hrvatski evaluatori. Na kraju je predstavljena podrška za sudjelovanje u projektima (HIT, HUP, HGK).

Cilj je programa „Research for the benefit of SMEs" jačanje inovacijskih kapaciteta malih i srednjih poduzeća u Europi i njihov doprinos razvoju proizvoda i tržišta kroz nove tehnologije. Projekti mogu biti iz bilo kojeg FP7 područja, bilo koja tema i bilo koje tehnološko polje su prihvatljivi.

Više informacija o programu može se pronaći na stranicama Hrvatskog instituta za tehnologiju www.hit.hr, a niže navedeno možete pogledati i prezentacije s info dana.

AE SK Vucina

CEPP

FP7 Financije

Euraxess

Efisol

Research for the benefit of SMEs

Financialguide