23.01.2015, 12:22

Nagradni natječaj: "Ideje za promjenu: inovacije za ciljeve održivog razvoja"

UNECE nagradni natječaj za poduzetnike početnike

„Ideje za promjenu": Inovacije za ciljeve održivog razvoja

21. siječnja 2015. Gospodarska komisija Ujedinjenih naroda za Europu (UNECE) objavila je nagradni natječaj „Ideje za promjenu: Inovacije za ciljeve održivog razvoja".

Na natječaj se mogu javiti mladi poduzetnici i timovi mladih poduzetnika (koji ne posluju duže od dvije godine), timovi istraživača i studenata iz zemalja članica UNECE-a.

Ako imate inovativne ideje i nova rješenja za ciljeve održivog razvoja u širokom spektru područja koji su izravno povezani s radom UNECE-a i ako želite sudjelovati na ovom natječaju,prijavite svoju ideju do 28. veljače 2015. U obzir dolaze ne samo inovativni proizvodi i nove tehnologije već također i društvene inovacije i inovativni procesi.Sve informacije o natječaju nalaze se na stranici http://www.unece.org/ideas4change/ na kojoj možete izvršiti i prijavu.

U travnju 2015. UNECE će biti domaćin prve manifestacije poduzetnika početnika (startups event) u Palais des Nations u Ženevi na kojoj će se predstaviti najbolji projekti ovog natječaja i koja ima svrhu pokazati kako inovativni poduzetnički talent može pridonijeti rješavanju današnjih socijalnih i ekoloških izazova putem novih revolucionarnih ideja koje mogu postati uspješan posao.

Manifestacija će se održati u kontekstu sjednice UNECE 2015. (14.-16. travnja) u Ženevi, međunarodnog okupljanja na visokoj razini na kojem će izaslanici 56 država članica iskazati svoju opredijeljenost aktivnostima usmjerenim na unaprjeđenje programa održivog razvoja u regiji u narednim godinama.