29.07.2011, 14:29

Katalog inovativnih projekata u Hrvatskoj

Poslovno inovacijski centar Hrvatske BICRO d.o.o., glavni partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske (EEN) za transfer tehnologije i inovacije kreirao je katalog inovativnih projekata svojih korisnika s ciljem njihove daljnje promocije na međunarodnim tržištima.

Katalog „Innovative projects from Croatia“ pripremljen je za potencijalne strane investitore i partnere na engleskom jeziku te će biti distribuiran putem kanala Europske poduzetničke mreže. Katalog sadrži i osnovne informacije o Hrvatskoj kao zanimljivom tržištu za ulaganje, podatke o trgovinskim razmjenama, važećim sporazumima, statistiku stranih ulaganja te pregled hrvatskog inovacijskog sustava.

Predstavljene tvrtke i njihovi inovativni projekti iz različitih su sektora, a podijeljeni su prema programima BICRO-a u kojima sudjeluju.

EUREKA – program međunarodne suradnje na istraživačko razvojnim projektima, IRCRO – istraživačko razvojna suradnja hrvatskih tvrtki i znanstveno istraživačkih institucija, RAZUM - početno financiranje novoosnovanih poduzeća ili početno financiranje razvoja novog proizvoda ili usluge u postojećim malim i srednjim poduzećima, EEN (Enterprise Europe Network) – mreža za međunarodno povezivanje tvrtki (baza tehnoloških profila ponude i potražnje).

Primjerak ovog kataloga preuzmite OVDJE .