06.03.2012, 13:11

INTERINO BizPlan contest – regionalno natjecanje za najbolji poslovni plan

Radi poticanja nastanka novih,  inovativnih start-up poduzeća u Varaždinskoj županiji, a u cilju doprinosa razvoju na znanju utemeljenih poduzeća i njihova povezivanja u prekograničnom području Hrvatske i Slovenije, Tehnološki park Varaždin provodi natjecanje za najbolji poslovni plan – INTERINO BizPlan Contest.

Sudionici natječaja mogu potvrditi inovativnost svoje poslovne ideje, utvrditi njezin tržišni potencijal, osvojiti novčane i druge vrijedne nagrade, pohađati besplatne radionice i dobiti savjetovanje za pisanje poslovnog plana te steći dodatna znanja s područja poduzetništva. Prilika je to za predstvaljanje potencijalnim ulagačima, širenje mreže poslovnih kontakata te promociju sebe i svoje tvrtke široj javnosti.
                                                                
Natjecanje je namijenjeno studentima, akademskom osoblju, istraživačima, potencijalnim poduzetnicima i kreativcima te postojećim poduzećima do tri godine starosti koja nude mogućnost investiranja u nove poslovne ideje. Nema ograničenja na sektorsko područje, dakle prihvatljive su ideje iz svih gospodarskih grana. 

Izbor najboljeg poslovnog plana provodit će se u dva dijela. Potencijalni sudionici prvo predaju prijave poslovnih ideja na temelju kojih će stručna komisija odabrati 10 sudionika koji će se plasirati u drugi dio. Nakon toga odabire se 10 finalista kojima se omogućuje sudjelovanje na stručnim radionicama za izradu poslovnog plana u trajanju od 40 sati te im se daje dovoljno vremena za dovršenje poslovnog plana. Točni datumi pojedinih faza natjecanja objavit će se na internetskoj stranici Tehnološkog parka Varaždin (www.tp-vz.hr).

Ovo natjecanje provodi se u sklopu projekta INTERINO, financiranog iz Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007.– 2013. Tijekom projekta provodit će se natjecanja u 8 regija, a finalisti će sudjelovati u prekograničnom natjecanju. Cilj projekta je osposobiti 80 potencijalnih mladih poduzetnika za pokretanje, rast i razvoj njihovih poduzeća, te se očekuje 80 poslovnih planova i osnivanje 20-ak poduzeća. Projekt predviđa razvoj online kataloga u kojem će biti predstavljen veći broj istraživačkih institucija iz prekograničnog područja, s ciljem povezivanja sektora malih i srednjih poduzeća s inovacijama i istraživanjima  te uspostavljanja suradnje na području prijenosa tehnologije i znanja. Tijekom projekta osnovat će se i međunarodna e-učionica na temu inovacija.