07.02.2012, 15:02

GRAZ - mjesto za poslovne susrete i kontakte, ne samo za shopping

Graz je u četvrtak, 2.veljače 2012,  bio poprište susreta tvrtki iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne.

Ne, nije se radilo o skupnom shoppingu već o organiziranim poslovnim susretima u sklopu sajma Häuslbauermesse, pod naslovom EEC 2012. Tema poslovnih susreta bila je energetski učinkovita gradnja, a sajam Häuslbauermesse, kao najveći sajam graditeljstva i energetike u južnom dijelu Austrije, bio je prava prilika za organizaciju međunarodnih poslovnih susreta.

Glavni organizatori događanja, SFG - Steirische Wirtschaftsförderungsgesellschaft mbH , ICS – Internationaliesierungscenter Steiermark GmbH, Hrvatsko – Austrijska trgovinska komora  te Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža (EEN), uspjeli su privući 81 tvrtkute dobrom organizacijom ispuniti očekivanja sudionika . Bitno za naglasiti je da su organizatori pokrili sve troškove organizacije, a sudjelovanje za tvrtke bilo je besplatno.

Zahvaljujući Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatska (EEN) pri HGK i Sektoru za industriju iz HGK, hrvatske tvrtke su došle u iznenađujuće velikom broju. Naime, 20 tvrtki iz Hrvatske održale su više od 80 sastanaka sa stranim tvrtkama. Time su osigurali dobre i kvalitetne poslovne kontakte za eventualna sadašnja i buduća poslovna partnerstva.

Sveukupno su održana 154 poslovna susreta, a uz sudjelovanje na istima, svim sudionicima bio je omogućen i posjet sajmu.