23.02.2021, 10:33

Financiranje poduzetničkih pothvata kroz EIT Health mrežu u 2021. godini

EIT je European Institute for Innovation and Technology, dok je EIT Health njegov ogranak usmjeren na inovacije u zdravstvu. 

EIT Health nudi cijeli niz akceleracijskih programa koji pomažu u različitim fazama razvoja tvrtki te uključuju financiranje, ali i pristup znanju i umrežavanje. EIT Health programi provode se na godišnjoj razini pa su prijave za većinu programa otvorene u prvom kvartalu godine, dok se provedba odvija ostatak godine. Sveučilište u Zagrebu je EIT Health Hub za Hrvatsku te na njihovim strancima možete naći objave nekih od EIT Health natječaja (JumpstarterWild Card).

Izdvajamo program InnoStars Awards koji stavlja naglasak na tvrtke u ranoj fazi razvoja te je namijenjen startupovima i tvrtkama koje imaju prototip, ali proizvod ili usluga još uvijek nije na tržištu i ne donosi prihode. U kasnijim fazama razvoja tvrtki postoje druge opcije poput programa Bridgehead koji tvrtkama u fazi rasta pomaže pri ulasku na nova tržišta. Katalog programa EIT Health za 2021. s osnovnim informacijama o svakom programu dostupan je na linku: https://eithealth.eu/wp-content/uploads/2021/01/2021-Accel EIT Health erator-Catalogue.pdf

Za više informacija kontaktirajte Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu: 

EITHealthHub@unizg.hr