28.02.2013, 09:03

„Erasmus za poduzetnike početnike“ – Međunarodni program mobilnosti među europskim poduzetnicima

Dana 27. veljače 2013. u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore održana je radionica pod nazivom „Erasmus za poduzetnike početnike“ na kojoj je predstavljen program projekta. Od ove godine, Republika Hrvatska kao korisnica CIP programa, može po prvi puta sudjelovati u programu Erasmus za poduzetnike početnike. Hrvatska gospodarska komora, kao posrednička institucija u programu Erasmus, u naredne dvije godine omogućit će svim zaintereresiranim hrvatskim poduzetnicima da se uključe u program i pokušaju ostvariti međunarodnu razmjenu s poduzetnicima iz drugih europskih zemalja.

Uvodnu riječ na radionici održala je potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Vesna Trnokop – Tanta  koja je ukazala na važnost i smisao uključivanja HGK u ovaj projekt. Osvrnula se na sve veću nezaposlenost mladih, što u privatnom tako i u javnom sektoru. Naglasila je da bi ovim projektom u veliko poboljšala situacija mladih u svijetu poslovanja.

U kratkom osvrtu na projekt nadovezale su se pomoćnica Ministra rada i mirovinskog sustava Tatjana Dalić i pomoćnica Ministra poduzetništva i obrta Dijana Bezjak koje su u kratkim crtama naglasile da ministarstva integriranim aktivnostima sve više rade na potpori i smanjenju administracije pri zapošljavanju mladih.

Kroz dvije prezentacije koje su održale Vesna Torbarina, voditeljica projekta i Tajana Kesić Šapić, direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj prikazan je rad, način  i program razmjene mladih poduzetnika u zemlje EU.

Za više informacija o programu obratite se kontakt osobama u HGK (Gojko Jelavić; gjelavic@hgk.hr i Ino Buljan ibuljan@hgk.hr ). U prilogu možete pogledati materijale s prezentacije:

Prezentacija 1

Prezentacija 2