Poslovne prilike u EU

Ako ste u potrazi za novim poslovnim partnerima ili želite istražiti mogućnosti zajedničkih ulaganja s drugim europskim tvrtkama, Enterprise Europe Network (EEN) može Vam pomoći. 

Jedna od besplatnih usluga koju nudi EEN / Europska poduzetnička mreža je Baza poslovnih i tehnoloških ponuda i potražnji – BCD (Business Cooperation Database) U Bazi se mogu pronaći proizvođači, distributeri (zastupnici), trgovinski predstavnici ili vanjski suradnici. Ponude/potražnje za suradnjom su vidljive u svim centrima Enterprise Europe Network u 60 zemalja. Sadržaji ponuda ili potražnji su vidljivi na web stranicama partnera, u publikacijama, biltenima idr.

Ovdje smo izdvojili samo kratke sažetke nekih najnovijih objavljenih profila iz Baze koje bi mogle biti od Vašeg interesa 

Ako želite vidjeti ostale aktivne ponude /potražnje, možete sami pretraživati Bazu koju ćete pronaći u rubrici Baza poslovne suradnje.

Ukoliko Vam je neka od izdvojenih ponuda zanimljiva, pošaljite referentnu oznaku na mail: ispahic@hgk.hr nakon čega ćemo zatražiti detaljnije kontakte za moguću suradnju.


Izdvojene ponude/potražnje u siječnju 2021.

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: ispahic@hgk.hr

BRSI20211214002 Slovenski veletrgovac traži dobavljače svježeg voća i povrća, sušenog voća, orašastih plodaova te konzerviranog voća. Slovenski veletrgovac voća i povrća uvodi novi asortiman proizvoda te traži nove dobavljače svješeg, sušenog i konzerviranog voća te orašastih plodova iz Hrvatske, Italije, Mađarske ili Austrije, na temelju ugovora o distribuciji.


BRNL20220110002 Nizozemska tvornica betona traži održivu alternativu ua polietilensku pjenu za zaštitu betonskih ploča Nizozemski proizvođač betona traži partnere za opskrbu ili razvoj inovativnih rješenja za zamjenu trenutno korištene polietilenske pjene održivom i ekološki prihvatljivom te razgradivom alternativom. ALternativa će se primjeniti kao pokrov za željezne odstojnike i koristiti za zaštitu betonskih ploča tijekom skladištenja i transporta.


BRES20211214001 Španjolski proizvođač asfaltnih mješavina traži čvrst bitumen i topioce bitumenskih bubnjeva na temelju ugovora o dobavljaču. Španjolska tvrtka specijalizirana za asfaltiranje i izgradnju cesta s više od 70 godina iskustva u ovome sektoru u svom proizvodnom procesu traži čvrsti bitumen i bitumenske bubnjeve za izradu različitih vrsta asfaltnih  mješavina. TVrtka je posebno zainteresirana za proizvode koji se već mogu naći na tržištu.


BRSI20210917001 Slovenska tvrtka koja je razvila niskoalkoholni napitak "seltzer" traži partnere sa pogonima za proizvodnju i punionice pića. Slovenska start-up tvrtka, proivođač niskoalkoholnog pića traži pivovare ili slične punionice koji bi mogli ponuditi usluge punjenja pića u boce, na temelju ugovora o proizvodnji ili outsoucingu. Poželjno je punjenj epića u konzerve.


BRHU20200205001 Traži se europski podizvođač za bojanje tkanina/pređe. Mađarska tvrtka traži podugovorača u Europi za bojanje tkanina pletenih proizvoda, češljane pređe i kružno pletenih tkanina. POtencijalni partner može biti isključivo tvrtka za bojenje, ili tvrtka za pletenje sa zasebnim sektorom bojenja s velikim kapacitetom.


BRRO20200220001 Rumunjski trgovac nudi svoje usluge distributerstva konditorskih proizvoda. Rumunjska tvrtka, specijalizirana za distribuciju pakiranih prehrambenih proizvoda na malo traži nove dobavljače kako bi proširila svoj portfelj, na temlju ugovora o distribucijskim uslugama. Traže pakirane slatkiše poput vafla, keksa i čokoladnih proizvoda s prosječnim cijenama.


BRDK20210830001 Danski proizvođač klasičnih prozora i vrata traži proizvođače za svoje drvene prozore. Ugledna danska tvrtka koja proizvodi prozore tradicionalnog dizajna u kombinaciji sa suvremenim tehnikama za izradu prozora koji se uklapaju u klasične zgrade, a pritom su potpuno funkcionalni i imaju moderna izolacijska svojstva. Kako bi zadovoljili njihovu brzoraštuću potražnju traže partnere za izradu prozora na temelju ugovora o distribuciji.


BRHU20210422001 Mađarski distributer poljoprivrednih i vrtlarski proizvoda te vrtnih alata traži proizvođače i dobavljače na temelju ugovora o distribuciji Mađarski distributer traži pouzdane partnere čije bi kvalitetne proizvode mogli predstavljati na mađarskom tržištu. Trvtka je zainteresirana uglavnom za slijedeće: radna odjeća za poljoprivrednike, vrtlarski proizvodi i vrtni alati. Glavni cilj tvrtke je predstavljati visokokvalitetne proizvode na mađarskom tržištu.


BRIT20210610001 Talijanska tvrtka traži europke dobavljače velikih količina prehrambenih proizvoda

Talijanska tvrtka koja posluje sa javnim talijanskim institutima u vidu catering usluga i opskrbe hranom zainteresirana je za kratkoročna partnerstva sa europskim tvrtkama koje mogu isporučiti stalnu količinu hrane kao što je mlijeko, tuna u konzervi i slično (koja mora zadoboljiti posebne zahtjeve). Suradnja bi se odvijala na temelju sklopljenog ugovora o uslugama.


BRLT20210616001Delitaktesna trgovina iz Litve traži dobavljače zdravih gurmanskih prehrambenih proizvoda

Tvrtka iz Litve specijalizirana za prodaju visokokvalitetne gurmanske hrane (kava, čaj, ulje, grickalice, sir, začini, plodovi mora, mesni proizvodi itd.) sa vlastitim web shopom želi proširiti svoj asortiman proizvoda i traži dobavljače gurmanske hrane. Potencijalnim partnerima nude suradnju na temelju sporazuma o distribuciji.


BRNL20210319001 Nizozemska tvrtka, nagrađena za kreacije dječje posteljine i tekstila za vrtiće traži proizvođače tkanina koji ih mogu opskrbiti malim količinama materijala

Nizozemski dizajner i proizvođač visokokvalitetnih i nagrađivanih dječjih posteljina i dječjeg tekstila traži proizvodnog partnera. Tvrtka traži dobavljača koji može isporučiti gotov proizvod, ali je spreman isporučiti robu pod privatnom robnom markom.


BRXK20210527002 Kosovski distributer farmaceutskih i medicinskih proizvoda traži dobavljače novih proizvoda na temelju ugovora o distribuciji

Tvrtka sa 8-godišnjim iskustvom traži dodatne proizvode koje će dodati u svoj portfelj. Trenutni fokus proizvoda je na farmaceutskim proizvodima, medicinskim uređajima te covid testovima.

BRFR20210512001 Francuski uvoznik cipela i ostale obuće traži nove dobavljače na temelju ugovora o proizvodnji

Francuski veletrgovac svih vrsta cipela i ostale obuće traži nove dobavjače jeftinih papuča, čizama za snijeg i gumenih čizama. Tvrtka trenutno izrađuje novi katalog proizvoda za jesen/zimu 2022., te traži proizvode koji će biti dostupni u velikom rasponu veličina, za muškarce, žene i za djecu. Sa stranim partnerima namjeravaju sklopiti ugovor o proizvodnji.


BRDE20210428001 Njemačka tvrtka traži kooperante za montažu drvenog pisaćeg pribora

Jedan od vodećih njemačkih proizvođača održivog drvenog pisaćeg pribora za promotivne svrhe kao što su visokokvalitetne olovke, drvene ograde, mehaničke olovke i ostalo, traži partnere za suradnju i montažu. Prijevoz olovaka je organiziran od strane njemačke tvrtke.


BRLU20210113001 Tvrtka iz Luksemburga koja se bavi uvozom i izvozom u području metala, drva i higijenskih proizvoda traži proizvode koji bi proširila svoj asortiman.

Tvrtka traži partnerstvo sa dobavljačima slijedećih proizvoda:

  • - Čelični proizvodi i industrijski predmeti svih vrsta
  • - Drveni proizvodi (kuhinja, namještaj…)
  • - Higijenski proizvodi (maske, maramice…)
  • - Elektromagnetizam
  • - Snažna elektronika
  • - Mehanika krutih tvari i fluida i opća elektronika

BRRO20210325001 Rumunjska tvrtka traži proizvođače laminatnih podova, keramičke sanitarije i keramičkih pločica za plasman na rumunjsko tržište

Rumunjska tvrtka nalazi se u SI dijelu Rumunjske i zainteresirana je za predstavljanje stranih tvrtki i razvoj rumunjskog tržišta s različitim modelima laminatnih podova, keramičke sanitarije i keramičkih pločica (podne i fasadne pločice)


BRDE20210421001 Njemački uvoznik ribe i plodova mora traži veganske alternative ribi i plodovima mora na temelju ugovora o dobavljačima

Njemačka tvrtka koja se već 130 godine bavi uvozom ribe i plodova mora želi proširiti svoj asortiman veganskim alternativama ribe i morskih plodova. Tvrtka traži dobavljače gotovih prehrambenih proizvoda, a ne proizvođačima sastojaka. Partneri bi svoje proizvode isporučivali njemačkom tržištu odakle bi se dalje distribuirali i prodavali.


BRFR202104220001 Francuska tvrtka traži kooperante u europskim zemljama u području električnih pogona i elektromagnetskih rješenja

Francuska tvrtka koja nudi visoku razinu usluga u području elektromagnetske, toplinske i mehaničke analize i dizajne konvencionalnih i nekonvencionalnih električnih motora, pogona i generatora traži proizvođače komplementarnih proizvoda u Europi, u slijedećim domenama:

  • - Elektromagnetizam
  • - Snažna elektronika
  • - Mehanika krutih tvari i fluida i opća elektronika

BRNL20210319001 Nagrađivani nizozemski MSP koji proizvodi kreativnu dječju posteljinu i tekstil za vrtiće traži proizvođače tkanima koji ih mogu opskrbiti malim količinama

Nizozemski dizajner i proizvođač visokokvalitetnih i nagrađivanih dječjih posteljina i dječjeg tekstila traži proizvodnog partnera. Tvrtka traži dobavljača koji može isporučiti gotov proizvod, ali je spreman isporučiti robu pod privatnom robnom markom.


PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE 

za više informacija pošaljite mail na: 
iva.spoljar@hamagbicro.hr

RDIS20211101001 - Eurostars 240322 – Islandski MSP traži partnera za daljnje istraživanje ortosilicijeve kiseline u geotermalnom siliciju u svrhu istraživanja biodostupnosti i omjera ortosilicijeve kiseline. Islandski MSP, pionir u ekstrakciji prirodnih minerala iz geotermalne vode, koja se koristi za proizvodnju certificiranih prirodnih zdravstvenih proizvoda (dodataka prehrani), traži partnere za prijavu na Eurostars. Istraživanje je usmjereno na ortosilicijevu kiselinu u geotermalnom siliciju u svrhu istraživanja biodostupnosti i omjera ortosilicijeve kiseline (OSA). Traženo partnerstvo je ugovor o istraživačkoj suradnji za sudjelovanje u programu Eurostar

Rok za iskaz interesa: 28. veljače 2022. Rok za prijavu na natječaj: 24. ožujka 2022


RDES20220103001 – Španjolska tvrtka traži proizvođača eGatea za kontrole pristupa s kojim bi se prijavila na Eurostars za daljnji razvoj rješenja za kontrole pristupa temeljene na biometrijskom identitetu bez posrednika (Self Sovereign Biometric Identity).

Španjolska tvrtka stručnjak za multibiometrijske integracije za kontrole pristupa traži stručne partnere za eGate i razvoj novog modela verifikacije koji je usklađen s europskim preporukama o kontroli identiteta bez posrednika. Glavni cilj je implementacija integriranog rješenja s europskom infrastrukturom za lance blokova (Blockchain Services Infrastructure), uz pilot iskustvo koje podržava javno tijelo u svojstvu certifikacijskog subjekta. Traženo partnerstvo je ugovor o istraživačkoj suradnji za sudjelovanje u programu Eurostars.

Rok za iskaz interesa: 15. veljače 2022
Rok za prijavu na natječaj: 23. ožujka 2022


RDIT20220112001 - HORIZON-CL6-2022-FARM2FORK-02-04-dvostupanjski: Pametna rješenja u korištenju digitalnih tehnologija za mala i srednja poljoprivredna gospodarstva i strukture poljoprivrednih gospodarstava. Traže se EU partneri specijalizirani za uzgoj voća/ vinogradarstvo/ekonomiju poljoprivrede.

Talijanska tvrtka za savjetovanje i planiranje koja posluje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru provodi, u skladu s aktualnim europskim strategijama digitalne transformacije, korištenje digitalnih tehnologija za detekciju i obradu prostornih podataka i snimaka u poljoprivredi. Traže europske partnere, npr. istraživačke institute, specijalizirane za uzgoj voća/ vinogradarstvo/ekonomiju poljoprivrede za osnivanje konzorcija za natječaj Obzor Europa (prvi rok je 23. veljače 2022.

Rok za iskaz interesa: 07. veljače 2022. Rok za prijavu na natječaj: 23. veljače 2022


RDKR20211109001 - [EUREKA / EUROSTARS] Korejski MSP traži R&D partnera za razvoj tehnologije za određivanje smjera mobilnih terminala pomoću tehnologije određivanja više smjerova i obrade signala. 

Korejski MSP specijaliziran za antene i RF (radiofrekvencijdkr) module razvija uređaj za određivanje smjera koji detektira svaki od mnoštva mobilnih terminala koji imaju različite izlazne snage radio valova. Ovo inovativno rješenje osigurava stabilnost mreže, povećanu učinkovitost prijenosa podataka i informacije o lokaciji za dodatnu vrijednost usluge. Tvrtka traži partnera s ekspertizom u analizi prijenosnih signala za prijavu na program Eureka ili Eurostars

Rok za iskaz interesa: 28. veljače 2022. Rok za prijavu na natječaj: 31. ožujka 2022


TRCN20211213001 – Kineski dobavljač rješenja elektroničkih upravljačkih sustava traži tehnološke partnere u Europi za pokretanje zajedničkih poduhvata istraživanja i razvoja u vezi VIC platforma (Vehicle Intelligent Computing Platform) i VPDC sustava (Vehicle Powertrain Domain Control System). Kineska tvrtka specijalizirana za pružanje jednokratnog rješenja elektroničkih upravljačkih sustava klijentima traži tehnološke partnere u Europi za pokretanje zajedničkih poduhvata istraživanja i razvoja u vezi VIC platforma i VPDC sustava putem ugovora o istraživačkoj suradnji ili ugovora o tehničkoj suradnji


TRFR20210119001 – Francuska tvrtka traži komercijalni ugovor s tehničkom pomoći za svoj inovativni mehanizirani sustav filtera s brzom izmjenom. Francuski MSP sa sjedištem na jugu Francuske razvio je mehanizirani sustav za zamjenu filtera u nekoliko sekundi koji se može koristiti za transport tekućina u cjevovodima (plin, tekućine). Tvrtka sada traži partnera s dobrim poznavanjem aplikacija i procesa za krajnje korisnike kako bi se navedeno rješenje prilagodilo specifikacijama tržišta filtera


TRIT20220113001 – Multikorporativni akceleratorski pilot program za međunarodne novoosnovane i rastuće tvrtke u području zdravstvene skrbi i biotehnologije. Talijanski akceleratorski centar u zdravstvu pokrenuo je drugo izdanje najvećeg talijanskog akceleratorskog programa u biološkim znanostima i zdravstvu, zajedno s vodećim tvrtkama industrije, kako bi zaposlio i pokrenuo pilot projekte s obećavajućim  novoosnovanim i rastućim tvrtkama koje odgovaraju na najnovije trendove u zdravstvu i biotehnologiji. Predviđeni su ugovori o financiranju, licenci, komercijalni ugovori, ugovori o uslugama i/ili tehnički ugovori, no točan oblik suradnje definirat će se između potencijalnih partnera


TRES20211005001 – Španjolska poljoprivredna tvrtka traži nove tehnike za poljoprivredne, ekološke,  samoizrađene proizvode kroz tehničku suradnju ili financijski ugovor. Ova se poljoprivredna tvrtka nalazi u Valenciji (Španjolska). Ima više od deset godina iskustva u  poljoprivrednom sektoru. Bave se uzgojem svježeg i sezonskog voća i povrća temeljem moderne, napredne i održive poljoprivrede. Jedna od prednosti koje projekt nudi je jačanje odnosa poljoprivrednika i potrošača, na način da se proizvodi kupuju direktno. Traže se nove tehnike usjeva koje bi se proširile kroz ugovor o tehničkoj suradnji ili financijski ugovor


TRDE20211221001 – Razvoj elektronike i softvera višenamjenskog vodomjera – traži se partner iz elektroničke industrije.

Njemačka tvrtka aktivna u obradi vode za građevinsku tehnologiju i prerađivačku industriju traži partnera specijaliziranog za razvoj elektronike i softvera koji je sposoban i zainteresiran za razvoj prijenosnog mjerača vode za mjerenje električne vodljivosti, temperature vode i brzine protoka vode. Taj bi se razvoj trebao obaviti u sklopu ugovora o tehničkoj suradnji


RDES20211213001 – EU HORIZON: Španjolski medicinski istraživački institut traži partnere za razvoj zdravstvenih proizvoda na bazi papira. Španjolski medicinski istraživački institut priprema projektni prijedlog u svojstvu koordinatora s ciljem razvoja dijagnostičkih testova i terapeutskih flastera korištenjem materijala na bazi papira. Institut traži industrijskog partnera sa s ekspertizom iz rezanja papira u različite oblike, na primjer, upotrebom laserskog rezača, kako bi se proučila industrijska izrada prototipova razvijenih u okviru projekta. Projekt će se prijaviti na HORIZON-CL4-2022-RESILIENCE-01-1

Rok za prijavu na natječaj: 30. ožujka 2022.
Rok za iskaz interesa : 31. siječnja 2022.


RDDE20211201001 - HORIZON-CL4-2022-TWIN-TRANSITION-01-07: Digitalni alati za podršku projektiranju kružnog gospodarstva: Europski konzorcij traži europsku tvrtku za reciklažu koja rastavlja i reciklira dijelove otpadnih vozila. Europski konzorcij predvođen njemačkom inženjerskom tvrtkom specijaliziranom za računalno potpomognute inženjerske usluge prijavljuje se na natječaj TWIN-TRANSITION-01-07: Digitalni alati za podršku projektiranju kružnog gospodarstva, u cilju razvoja digitalnog blizanca za industriju recikliranja. Konzorcij traži partnera iz europske industrije recikliranja vozila koji će se pridružiti projektu integracije prototipa autonomnog sustava u sporednoj liniji stvarnog industrijskog procesa recikliranja.

Rok za prijavu na natječaj: 30. ožujka 2022.
Rok za iskaz interesa : 31. siječnja 2022


RDES20211207001 - Projekt za plasiranje inovativnih medicinskih uređaja na europsko tržište u sklopu Programa razmjene mobilnosti za osoblje malih i srednjih poduzeća. Španjolska tvrtka s iskustvom iz područja znanosti i inženjerstva traži  partnere za prijavu na program MobiliseSME. Njihovo područje stručnosti je biotehnologija, inženjerstvo i znanost. Traže se tvrtke u nastajanju, udruženja proizvođača medicinskih proizvoda, istraživački centri i sl. kako bi se uspostavio suradnički okvir i pomoglo proizvođačima u ishođenju CE oznake neophodne za brže i ekonomičnije plasiranje medicinskih proizvoda

Rok za prijavu na natječaj: 28. veljače 2022.
Rok za iskaz interesa : 14. veljače 2022.


RDDE20211207001 - Obzor Europa - HORIZON-CL6-2022-CIRCBIO-02-two-stage: Sveučilište primijenjenih znanosti traži (industrijskog) partnera koji može proizvesti  poli(limonen)karbonate. Europski konzorcij prevođen Sveučilištem primijenjenih znanosti u južnoj Njemačkoj prijavljuje se na natječaj CIRCBIO-02-two-stage u sklopu programa Obzor Europa. Traži se partner za proizvodnju poli(limonen)karbonata PLimC. Kratko objašnjenje: Sinteza PLimC na bazi limonena i ugljičnog dioksida. PLimC treba djelovati kao održiva alternativa konvencionalnim bisfenol-a-polikarbonatima. Partner treba biti u mogućnosti proizvesti PLimC (oko 100 kg). Predviđen je ugovor o istraživačkoj suradnji

Rok za prijavu na natječaj: 15. veljače 2022.


RDCH20211206001 – Konzorcij traži koordinatora za natječaj u sklopu programa Obzor Europa: ETIČKI I NA ČOVJEKA USMJEREN RAZVOJ DIGITALNIH I INDISTRIJSKIH TEHNOLOGIJA 2022. (HORIZON-CL4-2022-HUMAN-01). Konzorcij švicarskog istraživačkog instituta zajedno s partnerima iz zemalja EU traži koordinatora s tehničkog sveučilišta ili sveučilišta primijenjenih znanosti s velikom stručnošću u upravljanju istraživačkim projektima EU i interesom za e-vladu, pametne gradove za natječaj u sklopu programa Obzor Europa. Cilj je pružiti podršku pametnim gradovima u njihovoj digitalnoj transformaciji primjenom objašnjive tehnologije umjetne inteligencije i podatkovne znanosti na sigurniji, planiraniji i predvidljiviji način

Rok za iskaz interesa : 15. siječnja 2022.
Rok za prijavu na natječaj: 5. travnja 2022


TRDE20211112001 – Proizvodnja aditiva u veterinarskoj medicini – traže se partneri za razvoj i plasiranje novih proizvoda. Njemačka tvrtka nastoji potaknuti razvoj i proizvodnju novih proizvoda za veterinarsku medicinu korištenjem tehnologija i aplikacija za proizvodnju aditiva (AM). Tvrtka nudi AM opremu, strojeve, znanje i iskustvo iz razvoja AM proizvoda ili uspostave mjesta za AM proizvodnju. Traženi partneri su insajderski osnivački industrije ili poznate tvrtke aktivne na veterinarskom tržištu koje su spremne usvojiti AM tehnologije. Traže se ugovori o zajedničkom ulaganju


TRES20201119001 – Projektiranje i proizvodnja kondenzatora ispušnih plinova za povrat topline izgaranja u postrojenjima za proizvodnju energije iz otpada. Baskijski MSP traži partnere sa znanjem i iskustvom iz projektiranja i proizvodnje kondenzatora ispušnih plinova za energetska postrojenja. Tvrtka treba specifikacije kako bi razvila završnu formulaciju naprednog premaza cijevi od ugljičnog čelika koji će se stavljati na instalacije za povrat topline. Navedeni MSP traži komercijalni ugovor s tehničkom pomoći, ugovor o proizvodnji ili tehničkoj suradnji za provedbu predindustrijske demonstracije


TRDE20211123001 - Keramički filamenti za 3D ispis i ugovor o proizvodnji na temelju isporučenih granula.Bavarski startup, osnovan 2020. godine, nudi razne usluge razvoja tehničkih keramičkih proizvoda sukladno idejama i potrebama kupaca. No, kako mala tvrtka nema vlastiti kapacitet za preradu granula u filamente, ova tvrtka traži proizvođača keramičkih filamenata. Granule za proizvodnju su raspoložive i mogu se isporučiti. Traži se ugovor o proizvodnji


TRNL20211202001 – Nizozemski proizvođač koji posluje na svjetskoj razini traži tehnologiju za inspekciju na licu mjesta za predviđanje preostalog vijeka trajanja sintetičke užadi. Nizozemski proizvođač koji nudi globalnu opskrbu vlaknima za sintetičku užad želi ostvariti široku prihvaćenost sintetičke užadi za zamjenu čeličnih užadi u primjeni na kopnu i moru. Stoga ta tvrtka traži tehnologiju za inspekciju kako bi bolje predvidjela preostali vijek trajanja sintetičke užadi. Predviđa se suradnja s jednim ili više partnera, kao što su mala i srednja poduzeća i/ili akademska zajednica, u okviru ugovora o tehničkoj suradnji. Ovaj zahtjev je dio otvorenog inovacijskog izazova


TRNL20211203001 – Nizozemski nogometni klub traži održivu alternativu za plastične čaše koja bi također mogla dovesti do manjeg zbrinjavanja otpada. Nizozemski nogometni klub traži provjerena rješenja za razvoj i proizvodnju održivih čaša. Predviđeno rješenje će zamijeniti dosadašnje plastične čaše za pivo i bezalkoholna pića. Budući da rješenje također treba dovesti do manjeg zbrinjavanja otpada, u obzir bi se mogli uzeti i novi logistički načini i ostale nesvakidašnje ideje. Traže se tvrtke i akademska zajednica putem ugovora o tehničkoj suradnji

Ovaj se zahtjev odnosi na izazov objavljen na internetskoj platformi


TRES20201001001 Partner traži validaciju senzora za otkrivanje metala u vodi. Španjolski (baskijski) MSP specijaliziran za fotonska rješenja za industriju, razvio je brzi optički senzor za detekciju metalnih iona u vodi. Tvrtka traži partnera koji je spreman testirati tehnologiju na licu mjesta i implementirati prototip u svojim industrijskim pogonima u okviru sporazuma o tehničkoj suradnji. Rok za prijavu na natječaj: 20 Apr 2022


TRGR20211008001 Grčka tvrtka prerađuje prašinu s fragmentiranih solarnih panela i traži tehnologiju koja ima za cilj uklanjanje žive. Grčka tvrtka aktivna u energetskom sektoru zainteresirana je za nabavu odgovarajuće tehnologije za uklanjanje žive iz prašine. Traženi partner trebao bi biti u mogućnosti pružiti tehnologiju i savjetovati tvrtku o procesu potrebnom za samostalno dovršavanje zadatka. Traži se suradnja u okviru tehničkog sporazuma. Rok za prijavu na natječaj: 20. 10. 2022.


TRDK20200907001 Danska tvrtka koja se bavi procesom recikliranja traži komercijalne partnere sa solidnim poslovanjem koji se temelji na prikupljanju, razvrstavanju, smanjenju i ponovnoj upotrebi, recikliranju i obnavljanju EOL-a (End Of Life - proizvod u finalnoj fazi proizvodnog ciklusa) kompozitnog otpada ojačanog vlaknima/staklenim vlaknima. Ova danska organizacija ima jedinstvenu poziciju na tržištu s fokusom na recikliranje putem procesa razgradnje, u kojem je opskrbni lanac temelj za razvoj poslovanja. Organizacija traži partnere sa znanjem i iskustvom u prikupljanju, razvrstavanju, smanjenju i ponovnoj upotrebi, recikliranju i obnavljanju EOL-a (End Of Life) kompozitnog otpada ojačanog vlaknima/staklenim vlaknima. Suradnja bi mogla biti tehnička, komercijalna s tehničkom pomoći ili zajednički pothvat.

Rok za prijavu na natječaj: 21.03.2022.


TRKR20210924001 Korejska start-up tvrtka koja razvija bio-medicinski mikrorobotski sustav koji koristi sustav elektromagnetskog polja za liječenje različitih vaskularnih bolesti traži partnerstvo u europskoj regiji za zajedničko istraživanje i razvojKorejska tvrtka traži partnere u okviru sporazuma o tehničkoj suradnji koji razvijaju/proizvode metode i aparate za registraciju CT i rendgenskih snimaka koji prikazuju 3D sliku krvnih žila u stvarnom vremenu i precizan položaj vodiča unutar tijela pacijenata. Tvrtka također traži partnere koji razvijaju/proizvode glavni sustav za manipulaciju ulaza/izlaza (translacijsko gibanje) mikrorobota s magnetskim vodičem tijekom intervencijskih postupaka. 

Rok za prijavu na natječaj: 14 Oct 2022


TRIT20211012001 Talijanska industrijska grupa u sektoru pakiranja traži inovativne, zelene materijale kako bi povećala održivost svojih proizvoda. Talijanska industrijska grupa, svjetski lider u sektoru pakiranja, traži nova start-up ili scale-up poduzeća koja nude inovativna rješenja tehnoloških materijala koja će se primijeniti na području pakiranja, po mogućnosti na TRL 7 (razina tehnološke spremnosti), kako bi povećali održivost svojih proizvoda. Partneri će zajedno raditi na zajedničkom razvoju i strategiji izlaska na tržište u okviru sporazuma o tehničkoj suradnji. Ovaj zahtjev dio je Open Innovation Challenge. Rok za prijavu na natječaj: 20.10.2022.


TRES20210920001 Tvrtka traži nove resurse u naprednim istraživačkim fazama ili fazama pretkliničkog  razvoja koji bi mogli biti korisni za liječenje dermatoloških bolesti. Španjolska farmaceutska tvrtka aktivna u sektoru njege kože traži prilike za partnerstvo vezano uz resurse u naprednim istraživačkim fazama ili fazama pretkliničkog razvoja koje bi moglo biti korisno za liječenje dermatoloških bolesti u okviru sporazuma o istraživačkoj suradnji ili sporazuma o tehničkoj suradnji. Ovaj odnosi se na Open Innovation Challenge.  Rok za prijavu na natječaj: 27.11.2021.


Pretkomercijalna nabava inovativnih rješenja integrirane skrbi s ICT-om - kronična srčana insuficijencija. Traži se partner za integraciju i senzorsku tehnologiju. MSP iz Velike Britanije (Škotske) razvija projektni prijedlog za poziv In Care Heart - pretkomercijalnu nabavu. Razvili su platformu za razmjenu zdravstvenih podataka koja podržava virtualno upravljanje pacijentima s kroničnim stanjima, npr. zastoj srca. Tvrtka traži partnere za implementaciju i tehnologiju za podršku integraciji projekta za pretkomercijalnu nabavu. Tvrtka je posebno zainteresirana za tvrtke iz relevantnih regija u Švedskoj, Italiji, Portugalu, Turskoj i Grčkoj. Rok za iskaz interesa: 31/10/2021 Rok za prijavu na natječaj: 30/04/2022


RDES20210907002 HE-MSCA-DN-ID (Industrijski doktorat) traži se partner: Španjolsko sveučilište traži MSP sa snažnim profilom u istraživanju i razvoju u području IoT -a, strojnog učenja ili cloud tehnologije koje se primjenjuju na pametne gradove, radi pridruživanja međunarodnom konzorciju.


TRNL20210824001 Nizozemski MSP traži ideje i koncepte koji se mogu koristiti za razvoj robusnih omota za tablete. Nizozemski MSP se bavi inovativnim razvojem ICT proizvoda za sektor obrazovanja, kulture i zdravstva. Žele razviti robusne omote za tablete koje će koristiti osobe s tjelesnim i/ili mentalnim invaliditetom. Iz tog razloga nizozemski MSP traži programere i proizvođače koji imaju ideje i koncepte koji se mogu koristiti u ovu svrhu. Potencijalni partner može razviti prototip, a također je u stanju proizvesti omote u velikom broju. Suradnja će se ostvariti putem ugovora o tehničkoj suradnji.

Rok za prijavu na natječaj: 28/09/2022


TRNL20210901001 Nizozemska tvrtka traži partnere za održivo mjerenje, povećanje, očuvanje ili obnavljanje biološke raznolikosti oko svojih infrastrukturnih/građevinskih projekata.

Nizozemska građevinska tvrtka traži partnere koji im mogu pomoći u održivom mjerenju, povećanju, očuvanju ili obnavljanju biološke raznolikosti oko njihovih građevinskih projekata. Tvrtka traži industrijske/akademske partnere koji se bave ekologijom/održivošću, analizom podataka i drugim, a imaju tehnologije, prototipe, usluge ili druge ideje poput fizičkih proizvoda, digitalnog alata ili potpuno drugačijeg rješenja za daljnji razvoj putem tehničkih sporazum o suradnji.


  Španjolsko privatno sveučilište traži MSP koji bi se pridružio projektu čiji je cilj razvoj aplikativno-agnostičke platforme koja cilja pametne gradove u demo svrhe kako bi se prijavili na sljedeći poziv HE-MSCA-DN-ID. Partner bi trebao pridonijeti dizajnu specifikacija sustava i osposobiti istraživače u ranoj fazi, angažirane za provođenje istraživanja i razvoj sustava. Mala i srednja poduzeća trebala bi imati snažan profil u istraživanju i razvoju na području IoT -a, strojnog učenja ili cloud tehnologija primjenjivih na pametne gradove

RDUK20210621001 Tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja razvija digitalnu platformom za sprečavanje pogrešaka u lijekovima, je u potrazi za partnerima za prijavu na natječaj Eurostars. Tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji razvija ICT platformu koja eliminira administrativne pogreške rukovođenja lijekovima koje za posljedicu imaju štete učinke za pacijente te nanose troškove domovima za skrb i bolnicama. Tvrtka želi prijavit projektni prijedlog na Eurostars natječaj u svrhu daljnjeg razvoja te komercijalizacije, a traže partnere iz industrije ili akademije koji će im pružiti znanje o procesima primjene lijekova i potrebama domova za skrb i bolnica. Partnerstvo će biti realizirano temeljem ugovor o istraživačkoj suradnji.

Rok za iskaz interesa: 12. rujna 2021

Rok za prijavu na natječaj: 01. listopada 2021


RDES20210723001 HORIZON-CL6-2022-CIRCBIO-01-04: Španjolska tvrtka traži partnere za razvoj prehrambenih, nutricionističkih i zdravstvenih formula s nusproizvodima obogaćenim gluosinolatima. Španjolska tvrtka, koja je dobavljač sjemena povrća, priprema projektni prijedlog kao koordinator. Cilj projekta je korištenje glukozinolata iz obogaćenog povrća za razvoj proizvoda s dodanom vrijednošću. Tvrtka traži partnere iz nekoliko sektora koji će u svoje formulacije ugraditi glukozinolate ove biljke.

Projekt će biti poslan na poziv HORIZON-CL6-2022-CIRCBIO-01 u okviru programa Horizon Europe.

Rok za iskaz interesa: 1. veljače 2022

Rok za prijavu na natječaj: 15. veljače 2022


TRES20210813001 program Industry 4.0 Open Innovation & Acceleration Programme traži disruptivne tehnološke startupove diljem svijeta. Ovaj akceleracijski program je javno-privatna inicijativa koju je pokrenula Baskijska vlada - Španjolska zajedno s vodećim industrijskim tvrtkama. Ciljani korisnici su startupovi s rješenjima u Industry 4.0 primjenjivim na inteligentnu industriju, čistu energiju i održivost, hranu i zdravstvo. Odabrani startupovi dobit će financiranje za razvoj stvarnog projekta Industry 4.0 za jednu ili više korporativnih tvrtki. Predviđena je istraživačka i/ili tehnička suradnja uz financijsku potporu do 150.000 EUR.


TRNL20210804001 Nizozemska bolnica traži inovativnu tehnologiju za pouzdan i ekonomičan oporavak generirane energije i redukciju topline na površinama. Nizozemska bolnica je pružatelj zdravstvene njege u svojoj regiji, a osim što ulaže u medicinske ustanove, sudjeluje i u doprinosu održivom okolišu i društvu. Bolnica traži tehnologije koje omogućuju prikupljanje energije na prozorima bolničkih visokih zgrada i krovovima/fasadama, a da istovremeno smanjuju toplinu. Bolnica je zainteresirana za sklapanje ugovora o tehničkoj suradnji. Ovaj zahtjev dio je otvorenog inovacijskog izazova.


TRPL20210816001 traži se folija od monomaterjala koja djeluje kao barijera kisika u svrhu  pakiranja hrane (kobasice). Poljsko udruženje, koje djeluje u ime svog člana, traži monomaterijalni film koji puža zaštitu od kisika, a namijenjen je pakiranju tankih suho dimljenih svinjskih kobasica u MAP-u (izmijenjena atmosfera). Film mora biti siguran za kontakt s hranom, tvoriti hermetičko pakiranje (100% nepropusno za zrak), čuvati proizvode svježim najmanje 120 dana i odgovarati strojevima za pakiranje s okomitim i vodoravnim protokom. Oblik suradnje bi bio komercijalni ugovor s tehničkom pomoći ili sporazum o tehničkoj suradnji.


TRTR20200827001 Turska kompanija traži stručno znanje u projektiranju spalionica s fluidiziranim slojem za spalionice mulja i rešetki za komunalni otpad te biomasu. Turska kompanija koja je specijalizirana prvenstveno za proizvodnju i projektiranje tehnologije spaljivanja te za jedinice za obradu dimnih plinova, točnije za spalionice s rotacijskom peći i statičke peći, traži tehničku ekspertizu u projektiranju spalionica s fluidiziranim slojem za spalionice mulja i rešetki za komunalni otpad te biomasu. Kompanija traži partnere za potpisivanje ugovora o  istraživanju ili sporazuma o tehničkoj suradnji.


TRUA20210622001 Brza (ekspresna) dijagnostika prisutnosti pesticida u voću i povrću. Ukrajinska tvrtka iz područja poljoprivredno-prehrambenih i uslužnih djelatnosti traži tehnologiju za ekspresnu dijagnostiku prisutnosti pesticida u voću i povrću. Suradnja je predviđena ugovorom o  tehničkoj suradnji ili ugovorom o licenciranju.


TRNL20210714001 Traži se proizvođač industrijskih montažnih objekata za male kuće i/ili vrtne urede. Nizozemska tvrtka koja se bavi vrtlarstvom, uređenjem okoliša, sitnim kućama (tiny houses) i  garažama, traži proizvođača malih kuća i/ili vrtnih ureda. Željene dimenzije ovih malih montažnih objekata su: duljina 2,5 m, širina 2,0 m i visina 2,5 m. Tvrtka traži industrijskog montažnog proizvođača u istočnoj Europi radi komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć. Od partnera se očekuje da pomogne pri transportu i ugradnji.


TRCZ20200806001 Češka tvrtka traži dobavljača lakšeg i jeftinijeg materijala koji će zamijeniti trenutno korištene odljevke od aluminijskih ploča. Češka tvrtka, usmjereno na istraživanje i razvoj, traži dobavljača lakšeg i jeftinijeg materijala za zamjenu trenutno korištenih aluminijskih odljevaka, pri čemu moraju biti ispunjeni kvalitativni i tehnički parametri (dostupna Tehnička specifikacija). Poželjno partnerstvo je komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.


RUK20210708001 Traže se eksperti u radu s podatcima i istraživači radi potvrđivanja i usavršavanja modela podataka i scenarija njihove primjene u stvarnom svijetu za mobilnu aplikaciju koja prati vrijeme i utjecaj na dugotrajna zdravstvena stanja i kroničnu bol. Britanska IT tvrtka razvila je mobilnu aplikaciju koja prati vrijeme i utjecaj koji ima na dugotrajna zdravstvena stanja i kroničnu bol. Korisnici će u stvarnom vremenu primati personalizirane vremenske prognoze prilagođene njihovim zdravstvenim stanjima/simptomima. Tvrtka traži akademske ili istraživačke partnere koji bi pomogli u razvoju drugog beta proizvoda i privatnosti podataka. Tvrtka je zainteresirana za sklapanje ugovora o tehničkoj ili istraživačkoj suradnji.