Poslovne prilike u EU

Ako ste u potrazi za novim poslovnim partnerima ili želite istražiti mogućnosti zajedničkih ulaganja s drugim europskim tvrtkama, Enterprise Europe Network (EEN) može Vam pomoći. 

Jedna od besplatnih usluga koju nudi EEN / Europska poduzetnička mreža je Baza poslovnih i tehnoloških ponuda i potražnji – BCD (Business Cooperation Database) U Bazi se mogu pronaći proizvođači, distributeri (zastupnici), trgovinski predstavnici ili vanjski suradnici. Ponude/potražnje za suradnjom su vidljive u svim centrima Enterprise Europe Network u 60 zemalja. Sadržaji ponuda ili potražnji su vidljivi na web stranicama partnera, u publikacijama, biltenima idr.

Ovdje smo izdvojili samo kratke sažetke nekih najnovijih objavljenih profila iz Baze koje bi mogle biti od Vašeg interesa 

Ako želite vidjeti ostale aktivne ponude /potražnje, možete sami pretraživati Bazu koju ćete pronaći u rubrici Baza poslovne suradnje.

Ukoliko Vam je neka od izdvojenih ponuda zanimljiva, pošaljite referentnu oznaku na mail: ispahic@hgk.hr nakon čega ćemo zatražiti detaljnije kontakte za moguću suradnju.


Izdvojene ponude/potražnje u rujnu 2021.

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: ispahic@hgk.hr

BRHU20210422001 Mađarski distributer poljoprivrednih i vrtlarski proizvoda te vrtnih alata traži proizvođače i dobavljače na temelju ugovora o distribuciji Mađarski distributer traži pouzdane partnere čije bi kvalitetne proizvode mogli predstavljati na mađarskom tržištu. Trvtka je zainteresirana uglavnom za slijedeće: radna odjeća za poljoprivrednike, vrtlarski proizvodi i vrtni alati. Glavni cilj tvrtke je predstavljati visokokvalitetne proizvode na mađarskom tržištu.


BRIT20210610001 Talijanska tvrtka traži europke dobavljače velikih količina prehrambenih proizvoda

Talijanska tvrtka koja posluje sa javnim talijanskim institutima u vidu catering usluga i opskrbe hranom zainteresirana je za kratkoročna partnerstva sa europskim tvrtkama koje mogu isporučiti stalnu količinu hrane kao što je mlijeko, tuna u konzervi i slično (koja mora zadoboljiti posebne zahtjeve). Suradnja bi se odvijala na temelju sklopljenog ugovora o uslugama.


BRLT20210616001Delitaktesna trgovina iz Litve traži dobavljače zdravih gurmanskih prehrambenih proizvoda

Tvrtka iz Litve specijalizirana za prodaju visokokvalitetne gurmanske hrane (kava, čaj, ulje, grickalice, sir, začini, plodovi mora, mesni proizvodi itd.) sa vlastitim web shopom želi proširiti svoj asortiman proizvoda i traži dobavljače gurmanske hrane. Potencijalnim partnerima nude suradnju na temelju sporazuma o distribuciji.


BRNL20210319001 Nizozemska tvrtka, nagrađena za kreacije dječje posteljine i tekstila za vrtiće traži proizvođače tkanina koji ih mogu opskrbiti malim količinama materijala

Nizozemski dizajner i proizvođač visokokvalitetnih i nagrađivanih dječjih posteljina i dječjeg tekstila traži proizvodnog partnera. Tvrtka traži dobavljača koji može isporučiti gotov proizvod, ali je spreman isporučiti robu pod privatnom robnom markom.


BRXK20210527002 Kosovski distributer farmaceutskih i medicinskih proizvoda traži dobavljače novih proizvoda na temelju ugovora o distribuciji

Tvrtka sa 8-godišnjim iskustvom traži dodatne proizvode koje će dodati u svoj portfelj. Trenutni fokus proizvoda je na farmaceutskim proizvodima, medicinskim uređajima te covid testovima.

BRFR20210512001 Francuski uvoznik cipela i ostale obuće traži nove dobavljače na temelju ugovora o proizvodnji

Francuski veletrgovac svih vrsta cipela i ostale obuće traži nove dobavjače jeftinih papuča, čizama za snijeg i gumenih čizama. Tvrtka trenutno izrađuje novi katalog proizvoda za jesen/zimu 2022., te traži proizvode koji će biti dostupni u velikom rasponu veličina, za muškarce, žene i za djecu. Sa stranim partnerima namjeravaju sklopiti ugovor o proizvodnji.


BRDE20210428001 Njemačka tvrtka traži kooperante za montažu drvenog pisaćeg pribora

Jedan od vodećih njemačkih proizvođača održivog drvenog pisaćeg pribora za promotivne svrhe kao što su visokokvalitetne olovke, drvene ograde, mehaničke olovke i ostalo, traži partnere za suradnju i montažu. Prijevoz olovaka je organiziran od strane njemačke tvrtke.


BRLU20210113001 Tvrtka iz Luksemburga koja se bavi uvozom i izvozom u području metala, drva i higijenskih proizvoda traži proizvode koji bi proširila svoj asortiman.

Tvrtka traži partnerstvo sa dobavljačima slijedećih proizvoda:

  • - Čelični proizvodi i industrijski predmeti svih vrsta
  • - Drveni proizvodi (kuhinja, namještaj…)
  • - Higijenski proizvodi (maske, maramice…)
  • - Elektromagnetizam
  • - Snažna elektronika
  • - Mehanika krutih tvari i fluida i opća elektronika

BRRO20210325001 Rumunjska tvrtka traži proizvođače laminatnih podova, keramičke sanitarije i keramičkih pločica za plasman na rumunjsko tržište

Rumunjska tvrtka nalazi se u SI dijelu Rumunjske i zainteresirana je za predstavljanje stranih tvrtki i razvoj rumunjskog tržišta s različitim modelima laminatnih podova, keramičke sanitarije i keramičkih pločica (podne i fasadne pločice)


BRDE20210421001 Njemački uvoznik ribe i plodova mora traži veganske alternative ribi i plodovima mora na temelju ugovora o dobavljačima

Njemačka tvrtka koja se već 130 godine bavi uvozom ribe i plodova mora želi proširiti svoj asortiman veganskim alternativama ribe i morskih plodova. Tvrtka traži dobavljače gotovih prehrambenih proizvoda, a ne proizvođačima sastojaka. Partneri bi svoje proizvode isporučivali njemačkom tržištu odakle bi se dalje distribuirali i prodavali.


BRFR202104220001 Francuska tvrtka traži kooperante u europskim zemljama u području električnih pogona i elektromagnetskih rješenja

Francuska tvrtka koja nudi visoku razinu usluga u području elektromagnetske, toplinske i mehaničke analize i dizajne konvencionalnih i nekonvencionalnih električnih motora, pogona i generatora traži proizvođače komplementarnih proizvoda u Europi, u slijedećim domenama:

  • - Elektromagnetizam
  • - Snažna elektronika
  • - Mehanika krutih tvari i fluida i opća elektronika

BRNL20210319001 Nagrađivani nizozemski MSP koji proizvodi kreativnu dječju posteljinu i tekstil za vrtiće traži proizvođače tkanima koji ih mogu opskrbiti malim količinama

Nizozemski dizajner i proizvođač visokokvalitetnih i nagrađivanih dječjih posteljina i dječjeg tekstila traži proizvodnog partnera. Tvrtka traži dobavljača koji može isporučiti gotov proizvod, ali je spreman isporučiti robu pod privatnom robnom markom.


PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE 

za više informacija pošaljite mail na: 
maja.skoda@hamagbicro.hr

RDUK20210621001 Tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja razvija digitalnu platformom za sprečavanje pogrešaka u lijekovima, je u potrazi za partnerima za prijavu na natječaj Eurostars. Tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji razvija ICT platformu koja eliminira administrativne pogreške rukovođenja lijekovima koje za posljedicu imaju štete učinke za pacijente te nanose troškove domovima za skrb i bolnicama. Tvrtka želi prijavit projektni prijedlog na Eurostars natječaj u svrhu daljnjeg razvoja te komercijalizacije, a traže partnere iz industrije ili akademije koji će im pružiti znanje o procesima primjene lijekova i potrebama domova za skrb i bolnica. Partnerstvo će biti realizirano temeljem ugovor o istraživačkoj suradnji.

Rok za iskaz interesa: 12. rujna 2021

Rok za prijavu na natječaj: 01. listopada 2021


RDES20210723001 HORIZON-CL6-2022-CIRCBIO-01-04: Španjolska tvrtka traži partnere za razvoj prehrambenih, nutricionističkih i zdravstvenih formula s nusproizvodima obogaćenim gluosinolatima. Španjolska tvrtka, koja je dobavljač sjemena povrća, priprema projektni prijedlog kao koordinator. Cilj projekta je korištenje glukozinolata iz obogaćenog povrća za razvoj proizvoda s dodanom vrijednošću. Tvrtka traži partnere iz nekoliko sektora koji će u svoje formulacije ugraditi glukozinolate ove biljke.

Projekt će biti poslan na poziv HORIZON-CL6-2022-CIRCBIO-01 u okviru programa Horizon Europe.

Rok za iskaz interesa: 1. veljače 2022

Rok za prijavu na natječaj: 15. veljače 2022


TRES20210813001 program Industry 4.0 Open Innovation & Acceleration Programme traži disruptivne tehnološke startupove diljem svijeta. Ovaj akceleracijski program je javno-privatna inicijativa koju je pokrenula Baskijska vlada - Španjolska zajedno s vodećim industrijskim tvrtkama. Ciljani korisnici su startupovi s rješenjima u Industry 4.0 primjenjivim na inteligentnu industriju, čistu energiju i održivost, hranu i zdravstvo. Odabrani startupovi dobit će financiranje za razvoj stvarnog projekta Industry 4.0 za jednu ili više korporativnih tvrtki. Predviđena je istraživačka i/ili tehnička suradnja uz financijsku potporu do 150.000 EUR.


TRNL20210804001 Nizozemska bolnica traži inovativnu tehnologiju za pouzdan i ekonomičan oporavak generirane energije i redukciju topline na površinama. Nizozemska bolnica je pružatelj zdravstvene njege u svojoj regiji, a osim što ulaže u medicinske ustanove, sudjeluje i u doprinosu održivom okolišu i društvu. Bolnica traži tehnologije koje omogućuju prikupljanje energije na prozorima bolničkih visokih zgrada i krovovima/fasadama, a da istovremeno smanjuju toplinu. Bolnica je zainteresirana za sklapanje ugovora o tehničkoj suradnji. Ovaj zahtjev dio je otvorenog inovacijskog izazova.


TRPL20210816001 traži se folija od monomaterjala koja djeluje kao barijera kisika u svrhu  pakiranja hrane (kobasice). Poljsko udruženje, koje djeluje u ime svog člana, traži monomaterijalni film koji puža zaštitu od kisika, a namijenjen je pakiranju tankih suho dimljenih svinjskih kobasica u MAP-u (izmijenjena atmosfera). Film mora biti siguran za kontakt s hranom, tvoriti hermetičko pakiranje (100% nepropusno za zrak), čuvati proizvode svježim najmanje 120 dana i odgovarati strojevima za pakiranje s okomitim i vodoravnim protokom. Oblik suradnje bi bio komercijalni ugovor s tehničkom pomoći ili sporazum o tehničkoj suradnji.


TRTR20200827001 Turska kompanija traži stručno znanje u projektiranju spalionica s fluidiziranim slojem za spalionice mulja i rešetki za komunalni otpad te biomasu. Turska kompanija koja je specijalizirana prvenstveno za proizvodnju i projektiranje tehnologije spaljivanja te za jedinice za obradu dimnih plinova, točnije za spalionice s rotacijskom peći i statičke peći, traži tehničku ekspertizu u projektiranju spalionica s fluidiziranim slojem za spalionice mulja i rešetki za komunalni otpad te biomasu. Kompanija traži partnere za potpisivanje ugovora o  istraživanju ili sporazuma o tehničkoj suradnji.


TRUA20210622001 Brza (ekspresna) dijagnostika prisutnosti pesticida u voću i povrću. Ukrajinska tvrtka iz područja poljoprivredno-prehrambenih i uslužnih djelatnosti traži tehnologiju za ekspresnu dijagnostiku prisutnosti pesticida u voću i povrću. Suradnja je predviđena ugovorom o  tehničkoj suradnji ili ugovorom o licenciranju.


TRNL20210714001 Traži se proizvođač industrijskih montažnih objekata za male kuće i/ili vrtne urede. Nizozemska tvrtka koja se bavi vrtlarstvom, uređenjem okoliša, sitnim kućama (tiny houses) i  garažama, traži proizvođača malih kuća i/ili vrtnih ureda. Željene dimenzije ovih malih montažnih objekata su: duljina 2,5 m, širina 2,0 m i visina 2,5 m. Tvrtka traži industrijskog montažnog proizvođača u istočnoj Europi radi komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć. Od partnera se očekuje da pomogne pri transportu i ugradnji.


TRCZ20200806001 Češka tvrtka traži dobavljača lakšeg i jeftinijeg materijala koji će zamijeniti trenutno korištene odljevke od aluminijskih ploča. Češka tvrtka, usmjereno na istraživanje i razvoj, traži dobavljača lakšeg i jeftinijeg materijala za zamjenu trenutno korištenih aluminijskih odljevaka, pri čemu moraju biti ispunjeni kvalitativni i tehnički parametri (dostupna Tehnička specifikacija). Poželjno partnerstvo je komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.


RUK20210708001 Traže se eksperti u radu s podatcima i istraživači radi potvrđivanja i usavršavanja modela podataka i scenarija njihove primjene u stvarnom svijetu za mobilnu aplikaciju koja prati vrijeme i utjecaj na dugotrajna zdravstvena stanja i kroničnu bol. Britanska IT tvrtka razvila je mobilnu aplikaciju koja prati vrijeme i utjecaj koji ima na dugotrajna zdravstvena stanja i kroničnu bol. Korisnici će u stvarnom vremenu primati personalizirane vremenske prognoze prilagođene njihovim zdravstvenim stanjima/simptomima. Tvrtka traži akademske ili istraživačke partnere koji bi pomogli u razvoju drugog beta proizvoda i privatnosti podataka. Tvrtka je zainteresirana za sklapanje ugovora o tehničkoj ili istraživačkoj suradnji.