Poslovne prilike u EU

Ako ste u potrazi za novim poslovnim partnerima ili želite istražiti mogućnosti zajedničkih ulaganja s drugim europskim tvrtkama, Enterprise Europe Network (EEN) može Vam pomoći. 

Jedna od besplatnih usluga koju nudi EEN / Europska poduzetnička mreža je Baza poslovnih i tehnoloških ponuda i potražnji – BCD (Business Cooperation Database) U Bazi se mogu pronaći proizvođači, distributeri (zastupnici), trgovinski predstavnici ili vanjski suradnici. Ponude/potražnje za suradnjom su vidljive u svim centrima Enterprise Europe Network u 60 zemalja. Sadržaji ponuda ili potražnji su vidljivi na web stranicama partnera, u publikacijama, biltenima idr.

Ovdje smo izdvojili samo kratke sažetke nekih najnovijih objavljenih profila iz Baze koje bi mogle biti od Vašeg interesa 

Ako želite vidjeti ostale aktivne ponude /potražnje, možete sami pretraživati Bazu koju ćete pronaći u rubrici Baza poslovne suradnje.

Ukoliko Vam je neka od izdvojenih ponuda zanimljiva, pošaljite referentnu oznaku na mail: ispahic@hgk.hr nakon čega ćemo zatražiti detaljnije kontakte za moguću suradnju.


Izdvojene ponude/potražnje u travnju 2021.

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: ispahic@hgk.hr

BRLU20210113001 Luksemburška trgovačka koja se bavi prodajom čeličnih, drvenih i higijenskih proizvoda traži dobavljače iz Turske, Bosne, Slovenije i Hrvatske

Tvrtka iz Luksemburga, osnovana 2020. godine, aktivno se bavi uvozom i izvozom robe iz različitih sektora. U cilju proširenja svog asortimana traže dobavljače slijedećih proizvoda sa lokalnih tržišta Turske, BiH, Slovenije I Hrvatske s kojima bi sklopili ugovor o distribuciji:

- čelični proizvodi i industrijski predmeti svih vrsta;

- drveni proizvodi (npr. Kuhinja, namještaj, ...);

- higijenski proizvodi, maske i maramice.


 BRFR20210304001 Traže se dobavljači metalnih okvira i dijelova za kopče/ukosnice

Francuski proizvođač ručno ukrašenih kopči za kosu s otmjenim detaljima traži dobavljače metalnih okvira i dijelova za kopče za kosu. Njihovi kupci su većinom poznatiji brendovi koji svoje proizvode prodaju na međunarodnom tržištu. Tvrtka traži metalne okvire i dijelove koji se koriste u proizvodnji ovih kopča za kosu iz istočne Europe ili mediteranskih zemalja koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete. Traži se ugovor s dobavljačem koji bi zadovoljavao standarde europskog tržišta (bez nikla, dobre obrade, pozlaćeni ili posrebreni okviri, crocodile clips i ostalo)

Količina isporuke – serije od nekoliko stotina komada


BRSI20210219001 Tvrtka iz Slovenije traži proizvođače polietilenskih vrećica sa patentnim zatvaračem kao i natron vrećica

Proizvodi koje slovenska tvrtka ima u ponudi (osi toga izrađuje i plastične vrećice po mjeri):

- vreće za smeće,

- torbe za kućanstvo,

- industrijske torbe,

- vreće za nošenje,

- blok vrećice,

- torbe s patentnim zatvaračem,

- biorazgradive vrećice.

Tvrtka nudi prvoklasne polietilenske plastične materijale i pruža kvalitetne i sigurne proizvode. Tvrtka djeluje održivo i koristi reciklirane materijale za izradu vrećica, vodeći računa o okolišu. Žele proširiti ponudu i traže pouzdane proizvođače ili dobavljače polietilenskih zip vrećica i natron vrećica.


BRIT20210127001 Tvrtka sa Sicilije koja djeluje u području modne industriju traži proizvođače tkanina za kišobrane za svoju novu kolekciju

Nova modna marka u suradnji sa dizajnerom stvorena je 2017. godine kao održivi koncept reciklirajućih materijala. Kolekcija je rezultat reciklaže slomljenih kišobrana pretvorenih u nove proizvode – kape za kišu, torbe I kišne ogrtače od kojih je svaki komad unikatan. Tvrtka se nedavno priključila novom projektu te iz tog razloga traže proizvođače tkanina za kišobrane, posebice polietilena I najlona kako bi bili u mogućnosti proširiti svoju proizvodnju novim proizvodima u kolekciji.


 BRPL20210223001 Poljski uvoznik vina traži dobavljače pjenušavih vina u bačvama

Poljski uvoznik i distributer vina koji uvozi vino iz cijelog svijeta te distribuira vino hotelima i restoranima u Poljskoj, traži vinariju koja proizvodi pjenušavo vino u bačvi. Nudi ugovor o dugoročnoj distribuciji Primarna veličina bačve trebala bi biti 19,5 l, međutim uzimaju se u obzir i druge veličine. Traži se pjenušavo, bijelo vino.


PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE 

za više informacija pošaljite mail na: 
lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr

RDES20200722001 Španjolska tvrtka traži partnere za prijavu projekta na Eurostars program, koji za cilj ima daljnji razvoj nekonvencionalnog alternatora. Španjolski startup sa ekspertizom u razvoju revolucionarnih sustava za proizvodnju energije vjetra, traži partnere stručne u području kinetičke i mehaničke pretvorbe energije u električnu energiju za daljnji razvoj nekonvencionalnog alternatora. Glavni cilj je uvesti poboljšanja u trenutni alternator kako bi se povećala njegova učinkovitost i proizvodnja električne energije.

Rok za prijavu na natječaj: rujan 2021

Rok za iskaz interesa: kolovoz 2021


 TRNL20210310001 Međunarodna tvrtka specijalizirana za visokokvalitetne plastične folije i proizvode, traži rješenje koje će monterima prozora pružiti priliku za proizvodnju malih količina obojenog polivinilkloridnog filma. Nizozemska tvrtka koja posluje međunarodno, poznata po svojim inovativnim rješenjima u plastičnim filmovima, traži rješenje digitalnog sustava koje bi omogućilo montažerima prozora da lokalno tiskaju male količine polivinilkloridnog (PVC) filma na zahtjev. Suradnja se predviđa u okviru sporazuma o tehničkoj suradnji ili komercijalnog sporazuma uz tehničku pomoć, no mogu se razmotriti i druge vrste sporazuma. Ovaj se zahtjev odnosi na inovacijski izazov objavljen na otvorenoj inovacijskoj platformi.


TRNL20200608001 Nizozemska tvrtka traži partnere sa znanjem u području prijenosne radiofrekvencijske elektronike kako bi poboljšali svoj uređaj za procjenu kvalitete roka trajanja i onečišćenja  voća i povrća. Nizozemska tvrtka ima prijenosni, vrlo osjetljiv, user-friendly i u stvarnom vremenu instrument za provjeru hrane zasnovan na masenoj spektrometriji, a koji je integriran s blokovskim lancem. Cilj tvrtke je stvoriti brz sustav testiranja na licu mjesta i stvoriti pozitivan utjecaj na sigurnost hrane i smanjenje otpada. U tu svrhu tvrtka traži partnere sa znanjem o radio-frekvencijskom inženjerstvu te su spremni sklopiti ugovor o tehničkoj suradnji.


 TRSI20210222001 Mjerenje električne vodljivosti ugljikovih nanowall površina. Slovenski istraživački institut razvio je novu metodu za rast ugljikovih nanowalls korisnih za superkondenzatore, baterije i visokotemperaturne gorive ćelije. Institut traži istraživačke organizacije ili tvrtke sa stručnošću u mjerenju vodljivosti pripremljenih uzoraka i znanjem o mogućoj karakterizaciji ugljikovih nanowall materijala. Traži se tehnička suradnja ili ugovor o istraživanju.


 TRFR20210224002 Francuska tvrtka u području zdravstva traži tvrtku koja se bavi zdravstvenim softverom kako bi tehnički izgradila sveobuhvatno digitalno rješenje. Francuska tvrtka specijalizirana za digitalnu zdravstvenu zaštitu, razvila je dva digitalna rješenja: platformu za kućni telemonitoring i elektronički sustav zdravstvenih kartona s ciljem da poveže pacijentov dom sa pružateljem zdravstvene zaštite. Tvrtka traži partnere koja se bavi softverom zdravstvene zaštite  te su spremni surađivati na temelju sporazuma o istraživanju ili tehničkoj suradnji. Cilj je je implementirati jedno ili oba predložena rješenja u globalni paket zdravstvenih riješenja.


TRAT20210128001 Austrijska tvrtka traži partnera koji ima znanje i tehničku opremu za rukovanje dronovima za potrebe novog rješenja za nadzor. Austrijska tvrtka razvila je disruptivnu platformu za digitalni pregled infrastrukture. Oni traže operatore bespilotnih letjelica sa stručnošću za hvatanje podataka o slici visoke rezolucije. Traženi partneri su istraživačke organizacije ili tvrtke, predviđen je ugovor o usluzi ili ugovor o tehničkoj suradnji.


 TRUK20210308001 Traže se istraživači u području umjetne inteligencije i kibernetičke sigurnosti te poslovni korisnici da testiraju /potvrde novi runtime autorizacijski alat za fino podešavanje kontrole pristupa.  Britanska tvrtka razvila je softverski alat koji pruža fleksibilnu autorizaciju pomoću prijedloga utemeljenih na strojnom učenju (ML). Tehnologija se bavi problemima upravljanja identitetom i pristupom pomoću runtime/dynamic autorizacije na temelju umjetne inteligencije kako bi se ubrzalo odobravanje/odbijanje pristupa osjetljivim informacijama. Traže se fakulteti ili tvrtke koje rade na aplikacijama AI/ML kako bi definirali specifikacije, i/ili krajnje korisnike za testiranje prototipa putem sporazuma o tehničkoj suradnji.


 TRUK20190718001 Traže se novi softverski alati i proizvodi za programere i administratore baza podataka. Srednje velika tvrtka iz Istočne Engleske uživa međunarodni rast u segmentu alata za Microsoftovu podatkovnu platformu te žele povećati portfelj pomoću odmah dostupnih alata i proizvoda, ali i naprednijih tehnologija za daljnji razvoj. Vrsta suradnje ovisit će o stupnju razvoja i prirodi partnera; isključujući istraživačku suradnju, ali mogu uključivati sporazume o komercijalizaciji, zajedničkom ulaganju, licenci i tehničkoj suradnji.


 TRLV20200831001 Traže se partneri za nadogradnju sustava upravljanja paintball igrama. Tvrtka iz Latvije koja se bavi poslovima i isporukom opreme upraviteljima/operaterima paintball igara traži partnere za nadogradnju trenutne tehnologije upravljanja paintball igrama dodajući proširene funkcionalnosti, potpisali bi sporazum o tehničkoj suradnji. Nakon redizajna sustava, partner bi trebao biti u mogućnosti proizvoditi nadograđenu opremu za upravljanje paintball igrama, putem sporazuma o proizvodnji.


 TRLT20210317001 Litvanska vladina organizacija traži rješenje kako sigurno i pouzdano upravljati fiskalnim podacima. Litvanska vladina organizacija planira razviti virtualnu fiskalnu e-uslugu. Organizacija traži inovativno rješenje za decentralizirani prijenos fiskalnih podataka, osiguravajući njegovu nezamjenjivost, sljedivost i pouzdanost. Potencijalne vrste suradnje mogu biti licenciranje ili ugovor o tehničkoj suradnji.