Poslovne prilike u EU

Ako ste u potrazi za novim poslovnih partnerstvima ili želite istražiti mogućnosti zajedničkih ulaganja s drugim europskim tvrtkama, Enterprise Europe Network (EEN) može Vam pomoći. Surađujući s preko 500 ureda u 60 zemalja u Europi, na Bliskom Istoku, u SAD-u, Rusiji i Kini, Europska poduzetnička mreža je najveća mreža te vrste u Europi.  

Jedna od besplatnih usluga koju nudi EEN / Europska poduzetnička mreža je Baza poslovnih i tehnoloških ponuda i potražnji – BCD (Business Cooperation Database) kako bi se prepoznala i potakla transnacionalna poslovna suradnja među tvrtkama diljem Europe i šire, pokrivajući široki spektar mogućnosti suradnje. Poduzetnici koji traže poslovne partnere mogu pronaći između ostalog proizvođače, distributere (zastupnike), trgovinske predstavnike ili vanjske suradnike. Ponude za suradnju su proširene putem centara Enterprise Europe Network u inozemstvo, komore, gospodarska društva, inovacijske centre idr. Profili ponuda ili potražnji su objavljivani na web stranicama partnera, u publikacijama, biltenima i td.

Ukoliko želite registrirati Vašu tvrtku u bazu poslovne suradnje, procedura se sastoji od jednostavnog ispunjavanja prijavnice u rubrici Baza poslovne suradnje, a u ovim podrubrikama Poslovna ponuda i potražnja smo izvdvojili neke objavljene ponude i potražnje iz Baze koje bi mogle biti od Vašeg interesa.

Ako Vam je neka od izdvojenih ponuda zanimljiva, pošaljite referentnu oznaku na mail: mkovacevic@hgk.hr nakon čega ćemo zatražiti detaljnije kontakte za moguću suradnju.

Kontakt osoba u HGK:

Mijo Kovačević (mkovacevic@hgk.hr)