Poslovne prilike u EU

Ako ste u potrazi za novim poslovnim partnerima ili želite istražiti mogućnosti zajedničkih ulaganja s drugim europskim tvrtkama, Enterprise Europe Network (EEN) može Vam pomoći. 

Jedna od besplatnih usluga koju nudi EEN / Europska poduzetnička mreža je Baza poslovnih i tehnoloških ponuda i potražnji – BCD (Business Cooperation Database) U Bazi se mogu pronaći proizvođači, distributeri (zastupnici), trgovinski predstavnici ili vanjski suradnici. Ponude/potražnje za suradnjom su vidljive u svim centrima Enterprise Europe Network u 60 zemalja. Sadržaji ponuda ili potražnji su vidljivi na web stranicama partnera, u publikacijama, biltenima idr.

Ovdje smo izdvojili samo kratke sažetke nekih najnovijih objavljenih profila iz Baze koje bi mogle biti od Vašeg interesa 

Ako želite vidjeti ostale aktivne ponude /potražnje, možete sami pretraživati Bazu koju ćete pronaći u rubrici Baza poslovne suradnje.

Ukoliko Vam je neka od izdvojenih ponuda zanimljiva, pošaljite referentnu oznaku na mail: ispahic@hgk.hr nakon čega ćemo zatražiti detaljnije kontakte za moguću suradnju.


Izdvojene ponude/potražnje u prosincu 2020.

PONUDE/POTRAŽNJE POSLOVNE SURADNJE

za više informacija pošaljite mail s potrebnim podacima (gore navedenim) na: ispahic@hgk.hr

BOCZ20191021001 Češki proizvođač manipulativne tehnologije i logističkih rješenja, proizvođač priključaka za viličare i teleskopske bagere traži prodajne predstavnike u Hrvatskoj

Češka tvrtka sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji široke palete hidrauličikih i mehaničkih dodataka za viličare, teleskopske bagere i druge strojeve traži prodajne agente koji su zainteresirani za proširenje svoje ponude i koji se već bave komplenmentarnom aktivnosti (npr distributeri industrijskih proizvoda, strojarske tvrtke i sl.)


BRPL20201106001 Poljska tvrtka specijalizirana za prodaju poljoprivrednih proizvoda, gnojiva i poljoprivrednih kemikalija, traži nove proizvode za distribuciju 

Poljska tvrtka koja se bavi prodajom poljoprivrednih proizvoda kao što su gnojiva i poljoprivredne kemikalije zainteresirana je za povećanje ponude pronalaženjem stranih proizvođača gore spomenutih poljoprivrednih proizvoda temeljem ugovora o distribuciji. Tvrtka traži proizvođače gnojiva ili kemikalija iz europskih zemalja.       


BRBG20201029001 Bugarski turoperator sa dugogodišnjim radom i iskustvom traži nove destinacije koje bi uvrstio u svoje turističke pakete i traži partnere u inozemstvu koji mogu ponuditi zanimljiva odredišta i uzbudljive aranžmane nakon pandemije Covid-19

Bugarski turoperator s dugogodišnjim iskustvom traži nove međunarodne partnere. Tvrtka je na tržištu od 2009. godine i ima opsežan popis postojećih i potencijalnih klijenata. Kriza Covid-19 stvorila je novu "glad" za uzbudljivim destinacijama i turističkim paketima. Tvrtka traži nove zanimljive za ponuditi svojim klijentima 


BRRO20190226002 Rumunjski uvoznik i distributer svježeg voća nudi svoje usluge distribucije 

Rumunjska tvrtka specijalizirana za prodaju na veliko i distribuciju svježeg i prerađenog voća (sokova i pirea) na rumunjskom tržištu želi istražiti nove mogućnosti za uvoz kvalitetnih proizvoda od voća u Europi kako bi povećala svoj portfelj proizvoda temeljem sporazuma o distribuciji.               


BRFI20201110001 Finska tvrtka traži dobavljače dodatne opreme za starije vozače 

Finska tvrtka, vozačka akademija traži međunarodnog dobavljača automobilske opreme za starije vozače prema ugovoru o distribucijskim uslugama ili dobavljaču. 

Obzirom da je broj starijih vozača u Finskoj u stalnom porastu, tvrtka traži asortiman pribora namijenjenih starijim vozačima. Tvrtka traži razne proizvode, između ostalog: naočale za noćni vid, rukohvate sigurnosnog pojasa, naslone za glavu, ručke za automobilsku traku, praktične ručke, klinasti jastuci za sjedenje        


BRFR20201027001 Francuski veletrgovac suvenirima traži europske partnere kako bi proširio svoju paletu proizvoda temeljem ugovora o proizvodnji ili sporazuma o distribuciji 

Tvrtka je specijalizirana za distribuciju turističkih predmeta maloprodajnim suvenirnicama na Martiniqueu i Guadeloupeu. Kako bi obnovili svoj asortiman i poboljšali kvalitetu proizvoda, traže proizvođače ili dizajnere suvenira u Europi. Tvrtka je također otvorena za razmatranje mogućnosti distribucije postojeće marke specijalizirane za turističke proizvode.        


BRDE20201026001 Njemačka tvrtka specijalizirana za bicikle traži proizvođače bicikala i e-bicikala 

Njemačka tvrtka, jedna od najvećih biciklističkih tvrtki u svojoj regiji, specijalizirana za maloprodaju i održavanje bicikala i e-bicikala traži proizvođače u Europi i Aziji za proizvodnju bicikala pod vlastitom markom.        


BRGR20201023001 Velika grčka tvrtka traži certificirane ispitne laboratorije za sustav aluminijskih profila 

Velika grčka internacionalna tvrtka za proizvodnju aluminijskih profila, traži certificirane ispitne laboratorije za sustav aluminijskih profila prema standardu BS EN 1634 + A1 - 2018.          


BRFR20201119001 Francuska tvrtka specijalizirana za brigu o djeci dizajnira i razvija veliku paletu proizvoda za bebe. Tvrtka na prvo mjesto stavlja odgovornost u središte svih vrijednosti. Kako bi smanjila utjecaj na okoliš, tvrtka je uvela konkretne mjere poput upotrebe tkanina s certifikatom Oeko-Tex®. 

Tvrtka traži partnera koji je u stanju ispuniti ovu viziju zaštite okoliša. Tvrtka želi uspostaviti suradnju s proizvođačem tekstila ili stručnjacima u sastavljanju više tekstila i komponenata od pjene za proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda posvećenih bebama (tehnički reduktori kreveta, naslon za glavu, udobno sjedalo itd.)  


BRQA20201005001 Katarski proizvođač medicinskih proizvoda koji se bavi i trgovinom traži farmaceutske proizvode za distribuciju 

Katarska tvrtka, jedini proizvođač medicinskih šprica, hipodermijskih igala i IV kanila u zemlji s dugogodišnjim iskustvom i suradnjom s donositeljima odluka iz vlade, zdravstvenih i medicinskih ustanova a koja se također bavi trgovinom i uvozom farmaceutskih proizvoda, medicinske opreme i potrepština te stručnim usavršavanjem traži farmaceutske proizvode između ostlih I iz EU zemalja
PONUDE/POTRAŽNJE TEHNOLOŠKE SURADNJE 

za više informacija pošaljite mail na: 
lada.benzonkrsnjavi@hamagbicro.hr
marija.herceg@hamagbicro.hr

RDTR20201207001 Turski MSP podržan nagradom iz faze I natječaja SME insturment traži Biotech tvrtku i sveučilišnu istraživačku skupinu za zajedničku prijavu za bespovratna sredstva u okviru Eurostars programa. Turska biofarmaceutska tvrtka razvija Eurostars prijedlog za profiliranje onkogena MEIS u modelima tumorskih organoida i ksenografta koji potječu od pacijenta i ocrtava potencijal prvi unutar klase MEIS inhibitora. Traženi partneri: tvrtka i sveučilišna istraživačka grupa sa stručnošću u ex vivo PDX modelima karcinoma, organoidima, in vivo djelotvornošću na životinjskim modelima i dijagnostičkim razvojem.

Rok za iskaz interesa: 11. siječnja 2021.

Rok za prijavu na natječaj: 04.veljače 2021.


RDES20201110001 Natječaj: Exemplary actions of urban sustainability for Green Deal call applying an expert system for the design, simulation and monitoring of urban areas (Tema: LC-GD-4-1-2020). Andaluzijska javna agencija posvećena urbanoj i stambenoj politici koordinirat će projektni prijedlog koji se podnosi na poziv H2020 Green Deal usredotočen na razvoj demonstrativnih intervencija koje uključuju najnaprednije i najodrživije urbane inovacije. Traže se partneri za fizičko izvršenje intervencije, ali također sa ekspertizom za dizajn stručnih sustava, metodologijama dijagnoze ili katalogiziranjem dobrih praksi u vezi s energetskom učinkovitošću u zgradama.

Rok za iskaz interesa: 15. siječnja 2021.

Rok za prijavu na natječaj: 26. siječnja 2021.


RDDE20201202002 EUROSTARS: Njemačka tvrtka traži partnere za daljnji razvoj i marketing svog laboratorijskog prototipa za fotokatalitičko pročišćavanje vode zagađene pesticidima iz vinogradarstva. Njemačka tvrtka koja se bavi biotehnologijom u okolišu traži industrijske partnere koji su zainteresirani za daljnji razvoj i marketing tehnologije za fotokatalitičko uklanjanje pesticida, herbicida i fungicida. Cilj je povećati kvalitetu vode u vinogradarskim područjima i pridonijeti ispunjavanju ciljeva Okvirne direktive EU o vodama. Projektni prijedlog podnosi se na sljedećem natječajnom roku u veljači 2021. godine.

Rok za iskaz interesa: 31. siječnja 2021.

Rok za prijavu na natječaj: 04. veljače 2021.


TRFI20201211001 Finska tvrtka za razvoj aplikacija traži tehnološke partnere u rješenjima obrade slika i video zapisa i / ili gateway rješenja za plaćanje. Finska tvrtka koja razvija internetsku platformu i aplikaciju za pametne telefone za kreatore vizualnih sadržaja traži rješenja za obradu slika i / ili gateway rješenja za plaćanje koja će se integrirati u njihovo rješenje prema komercijalnom ugovoru uz tehničku pomoć, ugovorom o licenci ili ugovorom o tehničkoj suradnji.


TRDE20201126001 Velika njemačka kemijska tvrtka za optimizaciju prometa kamiona na licu mjesta traži pametni logistički alat. Njemačka multinacionalna kemijska tvrtka traži pametni logistički alat za optimizaciju prometa kamiona na licu mjesta putem digitalnih natpisa ili sličnih značajki. Alat bi trebao pomoći pristiglim kamionima da pronađu put do mjesta za utovar i istovar i lakše izađu iz prostora. Cilj je učinkovitije i digitalizirano upravljanje prometom na licu mjesta što dovodi do uštede vremena i troškova. Tvrtka traži partnere za sklapanje komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći ili ugovora o licenciji.


TRTR20201203001 Turska IT tvrtka koja razvija industrijske sustave nadzora za potrebe sektora koji se bavi proizvodnjom metalnog posuđa i pribora, traži partnere u okviru komercijalnog sporazuma uz tehničku pomoć ili ugovor o licenci. IT tvrtka s juga Turske razvija aplikacije upravljanja poslovnim procesima kao i mobilne aplikacije. Tvrtka provodi projekt čiji je cilj razviti tvornički sustav nadzora za proizvođače metalnog posuđa i pribora. Traže se isplativi hardver za cijele sustave i tehnička pomoć u fazi obrade slike. Tvrtka traži partnere iz cijelog svijeta za sklapanje komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć i ugovor o licenciji.


TRNL20201117001 Nizozemska građevinska tvrtka traži nove građevinske procese ili tehnološka znanja o minimalizaciji svog građevinskog otpada. Nizozemska građevinska tvrtka strateški traži nove tehnologije i / ili građevinske procese kako bi umanjila svoj građevinski otpad i otpad od rušenja, čiji je utjecaj ogroman i koji više nije prihvatljiv njihovim kupcima ni vladi. Tvrtka je spremna ponuditi ugovor o tehničkoj suradnji ili druge vrste sporazuma putem izazova na otvorenoj inovacijskoj platformi tvrtkama koje se bave razvojem softvera, izgradnjom i dizajnom, ICT-om, kreativnim razmišljanjem, transportom i ostalim.


TRCH20190703001 Lagane ploče s otvorenim porama, propusne za zrak, smanjene mogućnosti zapaljenja. Švicarska tvrtka traži proizvođača ploča - ili partnera za istraživanje i razvoj koji proizvodi ili razvija lagane ploče s otvorenim porama, propusne za zrak, smanjene mogućnosti zapaljenja. Veličina ploče je približno 3,0 m x 1,2 m. Traži se proizvod koji se može preraditi ili isporučiti u već postojećem obliku ploče. Koristit će se u građevinskoj industriji. Tvrtka traži partnera za sklapanje ugovora o proizvodnji ili tehničkoj suradnji koji može uključivati i razvoj.   


TRRU20201201002 Ruska tvrtka traži robotsku medicinsku rehabilitacijsku opremu za komercijalizaciju u Rusiji. Ruski tehnološki integrator traži različitu robotiziranu medicinsku rehabilitacijsku opremu za komercijalizaciju u Rusiji. Tvrtka traži strane proizvođače koji će pokrenuti proizvodnju svoje tehnologije u Rusiji kao dio sporazuma o zajedničkom ulaganju.


TRUK20201203001 Tvrtka iz Velike Britanije traži partnere za proizvodnju i / ili plasiranje na tržište inovativnog novog sustava za stabilizaciju dječjih kolica putem sporazuma o licenciranju / proizvodnji. UK tvrtka sa sjedištem na sjeveroistoku razvila je i testirala uređaj koji sprečava dječja kolica da se prevrnu kad se određeni teret objesi na ručke. Uređaj je pričvršćen na stražnje noge prijenosnika te se može sklopiti kad nije potreban. Tvrtka traži partnere za proizvodnju i sporazume o licenciranju / proizvodnji u Kini, SAD-u i Europi, međutim ne bi odbacili ni interes drugih zemalja.

 Baza poslovne suradnje i komercijalnih profila