Inovacija - stvaranje uspješnih proizvoda i usluga

Pozivamo Vas 30. rujna 2009. u 11 h u Hrvatsku gospodarsku komoru u Zagrebu, na Rooseveltovom trgu 2, na predavanje:
 

Inovacija - stvaranje uspješnih proizvoda i usluga


Spoznaje i prakse iz razvoja, upravljanja i komercijalizacije inovacija

Svi kojima je posao osigurati uspjeh i rast poslovanja, razvoj novih proizvoda, kreiranje marketinških kampanja, povećanje udjela na tržištu, znaju da je rizik neuspjeha sastavni dio posla. I u svjetskoj praksi, procjenjuje se da tek svaka peta inovacija donosi dobit, a svaka druga novi proizvod koji je potpuni promašaj. I najbolja poduzeća, po svemu uzorna i dobro vođena imaju probleme i nedovoljno dobre rezultate kod stvaranja komercijalno uspješnih novih proizvoda.

Menadžerska znanja i uobičajeni postupci ne daju odgovore na ključna pitanja stvaranja uspješnih proizvoda: kako usmjeravati promjene, selekcionirati ideje i birati inicijative s pouzdanim izgledima za uspjeh?

Upravo na temelju proučavanja neuspjeha najboljih tvrtki, u posljednjih desetak godina razvijene su znanstveno utemeljene i u praksi provjerene metode stvaranja novih proizvoda i usluga koje značajno povećavaju vjerojatnost komercijalnog uspjeha inovacija.

Na predavanju „Inovacija - stvaranje uspješnih proizvoda i usluga" bit će predstavljeno:

·         Teorija disruptivne inovacije koja objašnjava uzroke neuspjeha „najboljih i najvećih"

·         Blue Ocean Strategy postupci stvaranja (ili identificiranja) novih tržišta i kupaca

·         Upravljanje radikalnim inovacijama iz perspektive postojećeg poslovanja (stvaranje novih poslovnih modela)

·         Inovacija vođena ishodima - metoda usmjeravanja razvoja prema vrijednosti za kupca

Predviđeno trajanje predavanja je jedan i pol sat, a nakon predavanja predviđeno je vrijeme za diskusiju i pitanja sudionika.

Predavanje će održati gospodin Boris Golob, magistar strojarstva, EFQM ovlašteni procjenitelj izvrsnosti (EFQM European Excellence Assesor), HAMAG certificirani savjetnik za malo gospodarstvo, BICRO ovlašteni savjetnik, predavač PUMA programa usavršavanja menadžera pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, trener procesnog benchmarkinga prema EFQM metodologiji, član predsjedništva Udruge poslovnih savjetnika. U 2008. završava edukaciju Excellence in Innovation Management EFQM Brussels.

 
Predavanje je besplatno. Zbog ograničenog broja mjesta lijepo vas molimo, da svoju nazočnost najavite do 28.9.2009 na tanja.kucera@bicro.hr.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

docPrijavnica Inovacije rujan2009 rev.doc (1,06 mb)pdfPredavanje Inovacija rujan 2009. kor. za web.pdf (1,10 mb)