Europska poduzetnička mreža Hrvatske">

Projekt "IMAGEEN"

TERA TEHNOPOLIS je nacionalni nositelj projekta IMAGEEN koji ima u cilju predstaviti i promovirati optimizaciju ambalaže u sektoru prehrambene industrije i proizvodnje pića. Eko-dizajn omogućuje proizvođačima da uzmu u obzir okolišna pitanja već od ranih faza dizajna proizvoda te pridonosi jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz: poticanje inovacija (re-dizajniranje proizvoda, stvaranje novih „zelenih“ proizvoda ili asortimana), povećanje kvalitete, povećanje prodaje kroz nove tržišne prilike (uključujući i javnu nabavu), usklađivanje s ekološkim standardima, olakšavanje usklađenosti s ekološkim procedurama (što u konačnici dovodi do smanjenja troškova poslovanja).

 

Radi stjecanja dojma podesnosti Vašeg proizvoda za uključivanje u IMAGEEN, u nastavku se nalaze primjeri eko-dizajna povezanog sa projektom:

mali proizvodač sira traži rješenja za izradu ekonomičnije i ekološkije ambalaže za svoj proizvod – svježi sir;OPG proizvodi svježe povrće te traži mogućnost pakiranja kako bi mogao ponuditi svoj proizvod velikom trgovačkom lancu;Pčelar želi izvoziti svoj med u EU te traži rješenje za eko–dizajn za svoj proizvod;OPG koji uzgaja aroniju želi je prodavati u maloprodaji te traži optimalno rješenje za svoje pakiranje;proizvođač domaćeg soka od kupine želi smanjiti troškove ambalaže;proizvođač ambalaže traži nove kupce koji žele ekološku ambalažu.

 

Obzirom da je umrežavanje stručnjaka iz sektora eko-dizajna s malim i srednjim poduzetnicima iz Europe kroz Europsku poduzetničku mrežu jedna od osnovnih aktivnosti,  TERA TEHNOPOLIS poziva sve zainteresirane poduzetnike iz sektora pakiranja i proizvođače u industriji hrane i pića na radionicu Eko-dizajn ambalaže i životni vijek proizvoda – optimizacija ambalaže u proizvodnji pića i prehrambenih proizvoda. Radionica se održava  28. svibnja 2014. godine s početkom u 09,00 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Nova cesta 3-7, Zagreb.

 

Radionica je namijenjena OPG-ima, malim i srednjim tvrtkama te obrtima koji koriste proizvode ili zbrinjavaju ambalažu za pića i prehrambene proizvode ili na neki drugi način sudjeluju u vrijednosnom lancu. Dodana vrijednost za sudionike radionica je dobivanje besplatne dvosatne konzultacije oko konkretnih problema vezanih za gospodarenje otpadom, nove zakonske regulative oko zbrinjavanja otpada, mogućnosti korištenja ekološke ambalaže za svoje proizvode, i drugih konkretnih pitanja. Na radionicama će svaka tvrtka ispuniti upitnik za audit, koji će konzultanti analizirati prije sastanka te će tvrtku konkretno savjetovati oko uočenih problema ili pitanja.

 

Od prijavljenih tvrtki će se odabrati 10 korisnika koji će dobiti besplatnu uslugu izrade rješenja ambalaže prema principima eko-dizajna, a koje će izraditi talijanski partner na projektu Razvojni park Galileo. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svoju prijavu možete izvršiti slanjem prijavnice putem elektroničke pošte imageen@tera.hr ili faksom na broj 031/251-005. Sve ostale informacije možete dobiti kontaktom na broj telefona 031/251-011.

 

Projektni konzorcij IMAGEEN vodi Gospodarska zbornica Slovenije i čini ga šest partnera iz Italije, Bugarske, Srbije, Njemačke i Hrvatske, a sve su članice Europske poduzetničke mreže. IMAGEEN je financiran od strane Europske komisije unutar Programa za poduzetništvo i inovacije (CIP).

Lokacija

Priloženi dokumenti:

docprogram-3- 73E.doc (96,50 kb)