Poziv na 1. Međunarodnu konferenciju „unapređivanje zaštite okoliša u poslovanju kroz europsku poduzetničku mrežu“

Poziv na 1. Međunarodnu konferenciju „unapređivanje zaštite okoliša u poslovanju kroz europsku poduzetničku mrežu“

 koja će se održati u Osijeku 27.-29.03.2012. na Sveučilištu Josip Juraj Strossmayer u Auli Magna na Trgu Sv. Trojstva 3 u Osijeku.

TERA TEHNOPOLIS d.o.o.  osnovana je 2002.g. kao zajednički pothvat Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek, Grada Osijeka i Osječko-Baranjske županije.  Organizator je 1. Međunarodne konferencije „Unapređivanje zaštite okoliša u poslovanju kroz Europsku poduzetničku mrežu – GREEN projekt“  na kojoj će znanstvenici i poduzetnici koji su u svoje poslovne zadaće implementirali zeleno poslovanje, održati panel izlaganja u  kojima će se govoriti o postignutim projektnim rezultatima i aktualnim temama u zaštiti okoliša, a radovi koji će se izlagati biti će objavljeni u Zborniku radova i objavljeni u stručnom časopisu.

 

Zaštita okoliša je područje od posebnog interesa za TERA TEHNOPOLIS – trenutno administriramo 3 EU projekta u zaštiti okoliša. Projekt GREEN bavi se zaštitom okoliša u sektorima prehrambene industrije i proizvodnje građevinskog materijala. Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju okolišnih performansi malih i srednjih poduzeća u Europi i dati potporu Europskoj poduzetničkoj mreži u riješavanju problema okoliša u navedena dva specifična sektora.

Do sada su registrirani sudionici iz 9 država, a partneri na projektu su gospodarske komore iz Italije, Rumunjske, Grčke, Bugarske, Slovenije, Crne Gore i Turske, kao i Fondacija MIR iz Makedonije i Institut Mihajla Pupina iz Srbije. Pokrovitelj Konferencije je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.  Konferencija je ujedno i prilika za upoznavanje potencijalnih partnera za EU projekte u području zaštite okoliša  i uspostavljanje suradnje s malim i srednjim poduzetništvom, te nadležnim institucijama u svrhu komercijalizacije.

Više informacija i program Konferencije nalaze se na web stranici www.tera.hr/green2012, gdje se do 25.03.2012. također može izvršiti i registracija koja je obavezna za sve sudionike. Za sve ostale informacije, možete se obratiti na telefon 031/251-000, a kontakt osobe su Ana-Mari Kordek i Ana Nikšić.

Službeni jezik Konferencije je engleski, a sudionicima će biti omogućen simultani prijevod.

Lokacija