Business intelligence konferencija 2009

BI u transferu tehnologija

Hrvatski institut za tehnologiju treću godinu zaredom organizira konferenciju posvećenu menadžmentu poslovnih informacija (termini business intelligence i njegove izvedenice), pokušavajući ukazati na utjecaj za poslovanje i široke mogućnosti primjene te discipline. Prva business intelligence konferencija koju smo organizirali 2007. u Zagrebu bila je posvećena pitanju inovacija i bavila se evolucijom od ideje do uspješnice. U Dugopolju 2008. organizirali smo konferenciju na temu upravljanja i zaštite intelektualnog vlasništva. Ove godine okosnicu konferencije obilježava globalna ekonomska kriza. Posebice nam je zanimljivo sagledati business intelligence kao poslovnu funkciju i proces u uvjetima krize. Kako se kriza uobičajeno asocira sa smanjenjem troškova, pitamo se treba li štedjeti na tim aktivnostima?

O globalnoj ekonomskoj krizi čitamo, slušamo, i razmišljamo već više od godinu dana, a većina nas je, kako u gospodarstvu tako i u znanstvenom te javnom sektoru, osjetila utjecaj spomenute krize na svojim aktivnostima, rezultatima, ciljevima, planovima i budžetima. Aktivnosti istraživanja i razvoja zahtijevaju značajnije budžete a imaju i relativno dugo razdoblje povrata investicije. Stoga su i ulaganja u istraživanje i razvoj pod povećalom kako u privatnom tako i u javnom sektoru. No, informacije na pravom mjestu, u pravom trenutku i u pravom kontekstu su oduvijek donosiocima odluka bile konkurentska prednost. U sadašnjim uvjetima potreba za takvim informacijama i podrškom je tim važnija jer vanjsko okruženje na razini države, kompanije ili projekta postaje sve nepredvidljivije. Poznavanje trendova u području koje istražujemo, komercijalnog potencijala, aktivnosti konkurentskih kompanija i instituta postaju nam jako važni da bi mogli dokazati kako idemo u pravom smjeru kako smo se odlučili za najbolje projekte koje smo na vrijeme ubrzali te optimizirali ulaganja. Business intelligence donosiocima odluka pruža pravodobne i kvalitetne informacije kako bi presudne odluke donesene u uvjetima krize bile što kvalitetnije. Svjesni važnosti poznavanja vanjskog i unutarnjeg poslovnog okruženja želimo znanstvenicima i gospodarstvenicima približiti ovu disciplinu i definirati ulogu business intelligencea u suvremenoj industriji, istraživanju, razvoju i znanosti.

Ove godine organiziramo treću business intelligence konferenciju, na kojoj ćemo zajedno s predavačima iz tog područja i sa sudionicima konferencije pokušati odgovoriti na pitanja:

  • Kakva je uloga business intelligencea u okvirima crisis mangementa?
  • Isplati li se ulagati u BI u uvjetima krize?
  • Kako inovatori i istraživači mogu profitirati upotrebom BI?
  • Kakva je sinergija transfera tehnologije i BI-a?

Tema okruglog stola je: Uloga business intelligencea u tehnologijskim projektima i transferu tehnologije

Konferencija je namijenjena

  • Sudionicima istraživačko razvojnih programa;
  • Ulagačima, poduzetnicima i menadžerima;
  • Istraživačima koji žele sudjelovati u tehnologijskim projektima;
  • Inovatorima koji razvijaju nove i usavršavaju postojeće proizvode i postupke;
  • Predstavnicima industrijskih klastera, centara za transfer tehnologije, tehnoloških parkova i gospodarskih komora te drugim predstavnicima lokalne i državne vlasti koji nastoje povećati konkurentnost našeg gospodarstva.
  • Svima ostalima koje ova tema zanima.

Program

Konačan program konferencije bit će dostupan uoči konferencije.

Mjesto i vrijeme

Petak, 20.studenog 2009., 9:00 sati, velika dvorana Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar", Zagreb, Mirogojska cesta 16.

Kotizacija i prijava

Kotizacija se ne naplaćuje, ali broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete na www.hit.hr

Lokacija