Radionica o zaštiti intelektualnog vlasništva na azijskom području

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO), kao glavni partner za transfer tehnologije, inovacije i istraživačko-razvojne projekte u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) organizira radionicu Uvod u zaštitu intelektualnog vlasništva u Kini i jugoistočnoj Aziji u suradnji s tri službe za informacije (eng. helpdesk): EU IPR Helpdesk, CHINA IPR Helpdesk i ASEAN IPR Helpdesk. Radionica će se održati u četvrtak, 20. veljače 2014. godine u kongresnom centru FORUM Zagreb (Radnička cesta 50) s početkom u 9 sati.

CHINA IPR Helpdesk i ASEAN IPR Helpdesk nude besplatnu potporu prve razine upravljanja pravima intelektualnog vlasništva (IV) za korisnike istraživačkih projekta te mala i srednja poduzeća. Jedan od glavnih ciljeva IPR Helpdeska je podizanje svijesti o intelektualnom vlasništvu (IV) i izgradnja stručnih kapaciteta među malim i srednjim poduzećima diljem svijeta. Usluge koje pruža odnose se na edukativne radionice u različitim zemljama radi podizanja znanja o intelektualnom vlasništvu na lokalnom nivou, preko korisnih publikacija poput priručnika, vodiča i smjernica koje se bave različitim aspektima IV-a u poslovnom ili istraživačkom okruženju.

Radionicu će održati Michal Klaczynski, međunarodni stručnjak u upravljanju intelektualnim vlasništvom za područje jugoistočne Azije. Klaczynski iza sebe ima višegodišnje iskustvo upravljanja poslovima zaštite intelektualnog vlasništva (autorsko pravo, žigovi, licenciranje) kao i posredovanja u izravnim stranim ulaganjima na tržištu Kine. Diplomirao je na Harvard Law School (LL.M.), Sveučilište Jagiellonia, Poljska. Danas Klaczynski upravlja vlastitom konzultantskom tvrtkom specijaliziranom za međunarodne transakcije i nadzorne aktivnosti uključujući savjetovanje u poslovanju s Kinom te priprema doktorski rad na temu međunarodnog prava.

Program radionice nalazi se ovdje, dok se prijaviti možete putem online prijavnice. Predavanje (prijenos uživo) će biti dostupno na BICRO web stranici www.bicro.hr. Prijenos će ciljano biti koordiniran za poduzetnike iz Osijeka (Tera Tehnopolis d.o.o.) i Rijeke (Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci - Step Ri). Dan nakon radionice u Zagrebu, 21. veljače 2014. godine, ista radionica će biti održana u Splitu u organizaciji Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu.

Za ambasadore EU IPR Helpdeska u Hrvatskoj imenovani su Vedran Đidara, voditelj programa IRCRO i Goran Zeković, voditelj projekta Europske poduzetničke mreže ispred BICRO-a (Zagreb), te kolege Nikola Balić (Split) i Ivan Štefanić (Osijek).

Lokacija