EKOINDUSTRIA - Međunarodna izložba iz područja zaštite okoliša

Budimpešta, 18.- 20 studenog 2009. 

U razdoblju od 18.-20. studenog 2009. u Syma Event centru u Budimpešti održat će se sajam iz područja zaštite okoliša pod nazivom ÖKOINDUSTRIA.

ÖKOINDUSTRIA je međunarodna izložba u području zaštite okoliša, sajam koji služi za razmjenu najnovijih dostignuća na području zaštite okoliša, razmjene informacija, transfera tehnologija i profesionalne suradnje, te kao međunarodno priznata platforma za istaknute stručnjake diljem Europe iz sektora energetske učinkovitosti. 

Ova međunarodna izložba, organizirana u suradnji sa mađarskom industrijom zaštite okoliša izvrsno je mjesto za upoznavanjem sa posljednjim dostignućima na ovome području, razmjenu informacija kao i transfer tehnologije ili profesionalnu suradnju. 

Poslovni razgovori - Brokerage event
Drugog dana sajma, 19. studenog 2009., u suradnji sa Udruženjem tvrtki iz područja zaštite okoliša, Handwerk International, ITD Hungary Zrt. i Hrvatske gospodarske komore biti će organiziran brokerage event - međunarodni bilateralni susreti stručnjaka iz područja zaštite okoliša. Ovi susreti bit će izvrsna prilika za sve zainteresirane europske i lokalne tvrtke da se susretnu i pregovaraju o modalitetu zajedničke suradnje te ostale poslovne mogućnosti. Ovaj događaj organizira se kao dio usluga koje kroz svoj rad pruža projekt pod nazivom Enterprise Europe Network (Europska poduzetnička mreža) http://www.een.hr/, a čiji je koordinator za Hrvatsku - Hrvatska gospodarska komora. Upravo je jedan od glavnih ciljeva ovoga projekta pomoć tvrtkama u potražnji i identifikaciji potencijalnih poslovnih partnera za međunarodnu suradnju. 

Hrvatska gospodarska komora - EEN Hrvatska kao jedan od glavnih partnera brokerage eventa fokusiranog na produbljivanje suradnje između Mađarske i Hrvatske, organizirat će dolazak gospodarskih subjekata i stručnjaka kako bi se unaprijedili bilateralni odnosi i razmjena znanja ne samo između Mađarske i Hrvatske već i ostalih zemalja iz područja zaštite okoliša. Dodatne informacije o sajmu možete potražiti i na engleskoj verziji stranice sajma http://en.okoindustria.hu/   

Ciljana područja:

 • Upravljanje vodama
 • Upravljanje otpadom
 • Energetska učinkovitost
 • Obnovljivi izvori energije
 • Tlo
 • Zrak
 • Buka
 • Recikliranje

Ciljane skupine:

 • Tvrtke
 • Sveučilišta, istraživačke institucije
 • Tijela lokalne vlasti

Mjesto održavanja
Sajam će biti organiziran u Syma Event centru, dok će poslovni razgovori kao i večera biti organizirani u hotelu Aréna, odmah do navedenog Centra. http://www.danubiushotels.com/en/our_hotels/hungary/budapest/danubius_hotel_arena

Adresa:
H-1146 Budimpešta, Dózsa György út 1. 
Telefon: +36 1 460-1100 
Fax: + 36 1 460-1160 
Email: syma@syma.hu
http://www.syma.hu/
 
Vrijeme održavanja poslovnih razgovora:
19.studenog 2009. od 9. 00 - 17. 00 sati 

Registracija
Iznos sudjelovanja:   75 € (plus porez) - u cijenu su uključeni:

 • - bilateralni susreti
 • - ulaznica za sva 3 dana trajanja sajma
 • - kava u pauzama brokerage eventa
 • - večernje primanje - večernje događanje koje uključuje i večeru
 • - posjet tvrtki ORGANICA http://www.organica-vws.hu/hu/
 • - mogućnost ulaska u katalog sajma, izlaganje kataloga i brošura vlastitih proizvoda
 • - mogućnost profila u bazi Europske poduzetničke mreže

Napominjemo da u ovu cijenu nisu uključene ulaznice za ostale konferencije organizirane od strane drugih organizacija a koje će isto biti održane na sajmu.

Budući da je prvotna cijena sudjelovanja bila određena na 150 eura, intervencijom HGK koja je željela omogućiti da ovaj događaj bude što pristupačniji sudionicima iz Hrvatske, iznos participacije smanjen je na 75 eura, koliko iznosi i cijena noćenja u hotelu predloženom od strane mađarskog organizatora (predloženi smještaj možete vidjeti na stranici za registraciju).

Osim toga, HGK, odnosno EEN Hrvatska će za sve sudionike iz Hrvatske osigurati prijevoz.
Hrvatskim tvrtkama je otvorena i mogućnost izlaganja na sajmu, u kojem slučaju su oslobođeni plaćanja participacija za poslovne razgovore, već samo izložbenog prostora.

Registracija i odabir tvrtki za sastanak se vrši na slijedećim Internet stranicama: http://www.b2fair.com/?A=111&E=42 

U slučaju bilo kakvih problema vezanih za registraciju ili za druge informacije vezane za sajam slobodno se obratite kontakt osobi u HGK- Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatska: gđa Irena Spahić ispahic@hgk.hr 
tel: 01 4561 774
fax: 01 4826 352

Krajnji rok prijave za zainteresirane su-organizatore - 15. listopad 2009.
Krajnji rok registracije: 06. studeni 2009.
Krajnji rok za unošenje željenih sastanaka: 12 studeni 2009.

Ugovaranje bilateralnih razgovora - Kako pronaći potencijalnog partnera?
Sudionici brokerage eventa imati će priliku odabrati tvrtke s kojima žele ugovoriti bilateralne razgovore. Nakon registracije, svaki registrirani dobit će svoj USERNAME I PASSWORD, nakon čega mogu pretraživati profile registriranih tvrtki u online katalogu te putem njega potražiti interesantni profil i klikom na "´Edit Meeting Requests" ugovoriti sastanak. Detaljnije informacije nalaze se na stranici brokerage eventa http://www.b2fair.com/?A=111&E=42

Radni jezik sastanaka biti će engleski.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

pdfEKOINDUSTRIA Newsletter No 1.pdf (437,17 kb)docProgram dogadanja.doc (40,00 kb)