Seminar: CE-oznaka za mala i srednja poduzeća

Hrvatska gospodarska komora, Europska poduzetnička mreža Hrvatska - Enterprise Europe Network,
Vas sa zadovoljstvom poziva na seminar:

CE-oznaka za mala i srednja poduzeća

Datum održavanja: 15. svibnja 2009. god.
Početak predavanja: 11.00 sati
Mjesto održavanja: HGK, Draškovićeva 45, I kat


Za nastup na jedinstvenom, unutarnjem tržištu Europske unije (EU) poduzeća se često susreću sa zahtjevima po kojima njihovi proizvodi moraju biti označeni CE oznakom. Kako pristupiti problemu CE označivanja, koji su zahtjevi za njegovu opravdanu primjenu i kakva je odgovornost najvišeg rukovodstva poduzeća prikazat će se na prezentaciji, koja obuhvaća europsko zakonodavstvo o CE oznaci (Smjernice novog pristupa sa suštinskim tehničkim zahtjevima) i što sve mora ispuniti poduzeće kako bi moglo označiti svoje proizvode CE oznakom.

Seminar je namijenjen rukovodstvima poduzeća koja već izvoze ili planiraju izvoziti proizvode na tržište EU, voditeljima razvoja i svima koji su odgovorni za „pribavljanje certifikata za proizvode", predstavnicima ispitnih laboratorija za proizvode u poduzećima, tehničkom osoblju koje mora izvršiti ispitivanja u fazi razvoja proizvoda i u završnoj kontroli, te suradnicima iz drugih institucija koji su savjetnici poduzećima o tehničkim zahtjevima za proizvode.

Obzirom da približavanjem Hrvatske Europskoj uniji mnogi od ovih tehničkih zahtjeva za proizvode počinju vrijediti i na domaćem tržištu, pa će predavanjem biti obuhvaćena i, zasigurno interesantna tema o preuzimanju EU tehničkog zakonodavstva u Republici Hrvatskoj.

Seminar je besplatan, a broj sudionika ograničen, pa Vas molimo da ispunjenu prijavu što prije, a najkasnije do 14. svibnja, dostavite na fax. 01/4826 352 ili e-mail ijandricek@hgk.hr.


Lokacija