Saznajte pojedinosti nove Opće uredbe o skupnom izuzeću

Europska komisija je 21. svibnja 2014. godine usvojila novi tekst Opće Uredbe o skupnom izuzeću (eng. General Block Exemption Regulation - GBER). Novom Uredbom znatno je proširen obujam izuzeća od prethodnih pravila obavještavanja o dodjeli državnih potpora poduzetnicima. Prema izmijenjenoj Uredbi, zemlje članice bit će u mogućnosti dodijeliti više potpora odnosno veće iznose potpora bez prethodnog obavještavanja i traženja odobrenja od strane Komisije. Razlog za ovu promjenu je manja vjerojatnost da će ove izmjene dovesti do prekomjernog narušavanja tržišnog natjecanja unutar Jedinstvenog tržišta EU. Uredba je stupila na snagu 1. srpnja 2014.

Obzirom na kompleksnu problematiku te činjenicu da nova pravila proširuju obujam izuzeća, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na seminar „GBER – Novosti u okviru nove Opće uredbe o skupnom izuzeću?“, koji će se održati 03. studenog 2014. u prostorijama HGK, Nova cesta 3-7, s početkom u 10:00 sati.

Detaljnije informacije o događanju, kao i prijavnicu možete pronaći u pratećim dokumentima.

Lokacija

Priloženi dokumenti:

docxpoziv-na-seminar---gber---final.docx (621,20 kb)docprogram-seminara-gber.doc (455,00 kb)docseminar-gber---prijavnica-za-sudjelovanje.doc (48,00 kb)