Predstavljanje projekta EntrepreneurSHEp

Predstavljanje projekta EntrepreneurSHEp

Europska mreža ambasadorica ženskog poduzetništva

Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb 
 

Hrvatska gospodarska komora, zajedno sa svojim projektnim partnerima TERA TEHNOPOLIS d.o.o iz Osijeka, Tehnološkim parkom Varaždin – TPV i Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ iz Zagreba poziva Vas na svečano otvaranje i predstavljanje projekta „EntrepreneurSHEp Croatia“ - Europska mreža žena ambasadorica poduzetništva koje će se održati u

Vijećnici Hrvatske gospodarske komore,

01.   veljače 2011., s početkom u 9,30 sati

Cilj projekta je uspostaviti mrežu ambasadorica u Hrvatskoj koje će poticati žene da započnu poduzetničku djelatnost i osnuju vlastite tvrtke, kao i podizanje svijesti o poduzetništvu žena. 

Žensko poduzetništvo je još uvijek neiskorišteni gospodarski potencijal. Iako se u posljednjih deset godina situacija značajno promijenila, potencijal žena poduzetnica u Hrvatskoj je još uvijek nedovoljno iskorišten. Čak i kada se odluče na taj korak, žene se još uvijek suočavaju sa mnogim preprekama. Najveći problem su tzv. nevidljive barijere - nerazumijevanje društvene okoline i nedostatak samopouzdanja. Upravo je sada pravo vrijeme za inicijative ženskog poduzetništva budući da i hrvatska Vlada  poduzima mjere da se smanji jaz između muškaraca i žena poduzetnika što je jedna od hrvatskih reforma u  procesu pristupanja Hrvatske EU.

Mreža ambasadorica ženskog poduzetništva pomoći će u podizanju sposobnosti žena u stvaranju vizije, jačanju samopouzdanja u postavljanju i kreiranju uspješnog poslovanja. 

Ovim događajem cilj nam je upoznati širu javnost sa inicijativama i aktivnostima koje ćemo provesti u okviru projekta, te predstaviti odabrane uspješne hrvatske poduzetnice koje će vlastitim iskustvima kroz niz seminara inspirirati i poticati druge žene na razvijanje poduzetničkog duha i pokretanje vlastitog biznisa.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite dostavom ispunjene prijavnice najkasnije do 28. siječnja 2011.

Lokacija

Priloženi dokumenti: