27.05.2020, 15:40

Zadnja prilika za ostvarivanje bespovratnih sredstava u vrijednosti od 50.000 eura

Projekt KET4CleanProduction nudi priliku svim malim i srednjim poduzetnicima za ostvarivanje bespovratnih sredstava u vrijednosti od 50.000 eura u sklopu zadnjeg objavljenog poziva. Rok za prijavu je 30. lipnja 2020. godine.

Riječ je o mikro potporama unaprjeđivanja proizvodnje za projekte transnacionalne suradnje između malih i srednjih poduzeća (MSP) i minimalno dva KET tehnološka centra (KET TC). Projekt osnažuje mala i srednja poduzeća u uvođenju čiste proizvodnje u svoje poslovanje povezujući ih s vodećim istraživačkim centrima koji im pružaju pomoć u savladavanju ovih izazova.

Sve informacije o načinu prijave nalaze se na sljedećoj poveznici, a TERA Tehnopolis d.o.o., kao jedan od konzorcijskih partnera, svim potencijalnim prijaviteljima pruža potporu oko prijave.

Tvrtka Bor-plastika d.o.o. iz Kneževih Vinograda prepoznala je priliku i uključila se u Projekt te ostvarila potporu u iznosu od 50.000 eura za primjenu tehnologije biofilm reaktora s pokretnom podlogom (MBBR tehnologija). Projekt se provodi u suradnji s razvojno-istraživačkim organizacijama International Iberian Nanotechnology Laboratory iz Portugala i Institutom Jožef Stefan iz Slovenije. Glavni je cilj ovog projekta, uvođenjem tehnologije biofilm reaktora s pokretnom podlogom u proizvodnju, unaprijediti postojeću tehnologiju za izradu postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, smanjiti uporabu sirovina i potrošnju energije, i to uz istovremeno održavanje ili unaprjeđenje performansi njihovih uređaja.

Temeljem primljene financijske potpore i uspješne suradnje, objavljena je i priča o uspjehu koja se nalazi na sljedećoj poveznici.