03.02.2023, 08:33

Sudjeluj u EIT Food programu Jumpstarter

Imaš inovativnu ideju i želiš brzo započeti s vlastitim poslovanjem? Sudjeluj u EIT Food programu Jumpstarter!

Kreativna zajednica, napredno tehnološko znanje, jedinstven program, stručni treneri i mentori, riječi su koje opisuju program Jumpstarter. Cilj Programa je pružiti potporu nositeljima ideja u pretvaranju njihovih ideja u stvarne poslovne pothvate. Program pomaže inovatorima i poduzetnicima u izgradnji održivog poslovnog modela za njihove inovativne proizvode ili usluge, u njihovom ispitivanju i, ukoliko se njihova poslovna ideja dokaže održivom, potiče ih da registriraju svoju tvrtku.

Dugoročni cilj programa Jumpstarter je stvoriti održivi učinak u srednjoistočnoj i južnoeuropskoj regiji poticanjem inovacija i poduzetništva u ovom dijelu Europe. Koncept Programa proizlazi iz stvarnih potreba inovacijskog ekosustava ovih regija. Zemlje se suočavaju sa sličnim izazovima: imaju ogromni inovacijski potencijal, s bistrim znanstvenim umovima, ali će rezultati istraživanja vjerojatno ostati u laboratorijima. U isto vrijeme, postoji ogroman broj potreba koje ostaju nezadovoljene od strane tvrtki. Kako bi prevladali ove izazove povezivanjem inovativnih rješenja sa zahtjevima industrije i povećanjem konkurentnosti ovih regija, šest EIT partnerstva se udružilo i pokrenulo program EIT Jumpstarter (EIT Health, EIT RawMaterials EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing i EIT Urban Mobility).

Uspješni sudionici Programa stječu vještine i znanje za otvaranje vlastite tvrtke i dio su alumni zajednice gdje dobivaju daljnju podršku i savjete od strane EIT zajednice kako bi prešli u sljedeću fazu razvoja svog poslovanja. Timovi se predstavljaju partnerima, regulatornim tijelima i tvrtkama koje mogu proizvesti njihove proizvode, pronaći im prve kupce ili ispitati vrijednost njihovog proizvoda. Pored toga, timovi se imaju priliku surađivati s glavnim inovacijskim čvorištima u Europi, što je važno kada žele internacionalizirati svoje poslovanje.

Kome je Program namijenjen?

EIT Jumpstarter namijenjen je inovatorima iz područja koja pokriva inicijativa Novi Europski Bauhaus (New European Bauhaus) povezana s inicijativom European Green Deal (klimatske promjene i degradacija okoliša). Riječ je o inicijativi čiji je fokus na mjesta u kojima živimo i na naš odnos s prirodnim okruženjima, izvan izgrađenog prostora.

Ukoliko ste dio znanstvenog projektnog tima, inovator, znanstvenik, doktorand ili student magisterija s idejom o proizvodu ili usluzi iz zdravstva, poljoprivredno-prehrambenog sektora, sirovina, energije, urbane mobilnosti ili proizvodnje, koju želite iznijeti iz laboratorija na tržište, tada je program EIT Jumpstarter za vas!

Što ćete naučiti?

Tijekom osmomjesečnog programa pronaći ćete i ispitati koji je najbolji poslovni model za vašu inovativnu ideju. Tečajevi se temelje na tzv. lean start-up metodologiji iz Silicijske doline, prilagođene europskom okruženju. Naučit ćete kako poboljšati svoj posao, segmentaciju tržišta, ponudu vrijednosti za kupca, financije, osnove ulaganja, pravne osnove i sl.

Primit ćete financijsku potporu za putne troškove i troškove smještaja tijekom programa, a najbolji timovi iz svake kategorije imaju priliku osvojiti 10.000 eura!

Što je posebno u Programu?

EIT Jumpstarter je vrlo selektivan, natjecateljski program; sudjelovanje u njemu otvara vrata prema europskim tržištima i povezuje najbolje timove s velikim industrijskim partnerima šest EIT zajednica kao što su GE Healthcare, Siemens, Philips, Roche, Bosch, Nestlé, Pepsico, Maspex i dr.

Više informacija o Programu pronađite na ovoj poveznici.

Otvorene su pretprijave za Program za 2023. godinu. Svoje pretprijave možete poslati putem ove poveznice!