30.12.2019, 12:35

Sudjelovanje tvrtki iz područja dizajna u WORTH Partnership Projectu

WORTH Partnership Project, projekt financiran iz sredstava Europske unije, ima za cilj osnažiti transnacionalnu suradnju modnih dizajnera, kreativaca, poduzetnika i tehnoloških tvrtki u stvaranju inovativnih dizajnerskih proizvoda u sektorima mode i tekstila, obuće, krzna i kože, namještaja i uređenja doma, pribora i nakita.

Uključiti se mogu svi oni žele kroz svoje radove, iz različitih perspektiva dizajna, izraziti izazove s kojima se suočavaju: kružno gospodarstvo i učinkovitost resursa, ponovno moderniziranje obrtništva i očuvanje baštine, socijalne inovacije i socijalna uključenost, pametni i visoko učinkoviti materijali, rješenja s dodanom vrijednošću za tržišta održivog rasta, napredna digitalizirana proizvodnja, lanci vrijednosti i poslovni modeli.

Svaka kreativna osoba, dizajner, obrtnik, startup, tehnološka tvrtka i proizvođači iz modne industrije i robe široke potrošnje (moda / tekstil, obuća, namještaj / uređenje doma, koža / krzno, nakit, dodaci) koji su željni promovirati svoje nove ideje i moderne koncepte s visokim stupnjem dizajna, inovacija i integracije novih tehnologija, mogu se prijaviti na natječaj i sudjelovati u projektu.  Odabrani projekti dobit će podršku u povezivanju s najboljim partnerima, kako bi razvili svoje koncepte i učinili svoju ideju stvarnom.

Od kandidata se očekuje jak interes za suradnju, stvaranje i inoviranje na međunarodnoj razini. Žiri koji će birati pobjednike sastavljen je od renomiranih međunarodnih stručnjaka iz svijeta dizajna i mode, koji će projekte ocjenjivati na temelju njihovog odnosa prema inovacijama, socijalnom
i okolišnom utjecaju, tehničkoj i industrijskoj izvedivosti za tržište. 

Odabrana partnerstva dobit će nagradu u vrijednosti od 60 000 eura, koja uključuje:

- osnovnu financijsku podršku

- personalizirano podučavanje i mentorstvo od strane međunarodnih stručnjaka 

- podrška u pronalaženju izvora financiranja i pozicioniranju na tržištu

- savjeti o zaštiti intelektualnog vlasništva

- mogućnost sudjelovanja u networking aktivnostima 

- sudjelovanje na dva međunarodna događaja na kojima će predstaviti svoje projekte

Putem periodičnih natječaja projekt će financirati čak 150 projekata do 2021. godine a za projekte je bitno sudjelovanje minimalno 2 partnera iz različitih zemalja.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim web stranicama.

Kontakt u HGK:

Irena Spahić
Tel: 014561639
E-mail: ispahic@hgk.hr