30.04.2020, 11:28

Službeno pokretanje KETGATE mreže za povezivanje MSP-ova s istraživačkim organizacijama

U četvrtak, 7. svibnja 2020. godine u 10 sati, sudjelujte na pokretanju KETGATE mreže koja služi za povezivanje malih i srednjih poduzetnika s istraživačkim organizacijama iz Srednje Europe. U sklopu službenog pokretanja Mreže održava se i Press konferencija za novinare. Prijaviti se možete putem poveznice.

Koordinator projekta KETGATE i organizator ovog događaja, Steinbeis-Europa-Zentrum, predstavit će mrežu, njezine ciljeve, usluge koje nudi malim i srednjim poduzetnicima te svoja očekivanja za budućnost. Zahvaljujući KETGATE mreži, MSP-ovi imaju priliku pronaći i sastati se s odgovarajućim europskim istraživačko-tehnološkim organizacijama, čak i ako se one nalaze u drugoj državi i govore drugim jezikom. Na taj je način svim MSP-ovima olakšan pristup ključnim razvojnim tehnologijama (Key Enabling Technologies - KETs) - nanotehnologija, mikro- i nanoelektronika, fotonika, napredni materijali - koje je Europska komisija definirala kao pokretače inovacija u svim industrijskim sektorima. 

Nakon prezentacije dva će MSP-a predstaviti svoja iskustva s KETGATE mrežom. Obje se tvrtke nalaze u Sloveniji, u blizini granice s Italijom, i aktivno su uključene u transnacionalnu suradnju. Tvrtka LED Luks d.o.o. proizvođač je komercijalnih, arhitektonskih i industrijskih LED rasvjetnih tijela i sudjeluje u projektu KETGATE od 2019. godine. Tvrtka OR-EL d.o.o. razvija senzore za otkrivanje zaraznih bolesti i toksina u hrani, uz potporu KETGATE mreže.

PROGRAM
10.00 — 10.45 Što je KETGATE mreža i kako ona podupire transnacionalnu suradnju između industrije i akademske zajednice? - Dr. Jennifer Bilbao, Steinbeis-Europa-Zentrum, koordinator projekta KETGATE
Koje smo pogodnosti ostvarili pomoću KETGATE mreže?  Matija Klinkon, LED Luks d.o.o., Dr. Patrizia Melpignano, OR-EL d.o.o.

10.45 — 11.15 Pitanja i odgovori, Konferencija za novinare

Saznajte više informacija na sljedećoj poveznici.

Vidimo se 7. svibnja 2020. godine putem interneta!