19.10.2022, 08:29

Prvi podcast ciklusa Inovacije i kava – doznajte više o važnosti patenata

U srijedu, 28. rujna, u caffe baru TINEL, u sklopu ciklusa Inovacije i kava, Ured za transfer tehnologije posjetila je britanska patentna zastupnica Esmé Swindells i podijelila svoje znanje uz kavu i grickalice. Odaziv i atmosfera su bili odlični, a naša prva gošća ciklusa uspjela je na zanimljiv način prisutnima približiti tematiku. Podijelila je i neke od najzanimljivijih studija slučaja, savjete i odgovorila na pitanje kada se obratiti patentnom zastupniku.

Esmé Swindells je europska patentna zastupnica s dugogodišnjim iskustvom, koja blisko surađuje s tvrtkama kako bi osigurala da je njihova strategija upravljanja intelektualnim vlasništvom usklađena s njihovim komercijalnim ciljevima i maksimizirala vrijednost njihove imovine i cjelokupnog poslovanja. Esmé trenutno radi u odvjetničkoj tvrtki Potter Clarkson te provodi godinu dana putujući i radeći iz različitih dijelova svijeta te je trenutno u Splitu.

Ciklus radionica i edukacija Inovacije i kava organizira Odjel za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom. Događanja će obuhvatiti različite teme i formate, prilagođene za poduzetnike i znanstvenike, ali i studente i širu publiku u neformalnom okruženju ‘uz kavu’ u kafiću, a sva događanja će biti snimljena u obliku podcasta za sve zainteresirane koji su spriječeni sudjelovati uživo.