16.08.2021, 15:21

Prijavi se na program RIS Inspire Summer Schools: Obuka nove generacije europskih inovatora!

Cilj programa RIS Inspire Summer Schools je izgraditi kritičnu masu novih talenata u RIS zemljama koji će popuniti nedostatak znanstvenih, poduzetničkih i menadžerskih vještina multidisciplinarnim talentom sposobnim prihvatiti izazove s kojima se suočava poljoprivredno-prehrambeni sektor.

Ovaj će projekt razviti tri ljetne škole koje su namijenjene diplomantima iz niza disciplina u RIS zemljama, posebno osmišljenih za povećanje znanja i inovacija o sustavima hrane i za poticanje većeg društvenog angažmana te, u konačnici, razvijajući laboratorij znanja i ekosustav inovacija.

Ljetne škole će pokriti tri različita područja:

  • - ciljana prehrana,
  • - transparentni prehrambeni lanci,
  • - kružni poslovni modeli.

Odaberi jednu od tri teme koje te zanimaju, svaki od tri tečaja ima različite datume početka te različit način prijave!

Model ljetnih škola osmišljen je za razvoj vještina i sposobnosti temeljenih na poduzetništvu, kao i unaprjeđenje znanja o različitim pitanjima s kojima se suočava poljoprivredno-prehrambeni sektor. Model ima pristup svakog polaznika učiniti tzv. sugraditeljem vlastitog znanja, uz potporu u učenju koje je usmjereno na rješavanje problema. Model je usmjeren na različite faze učenja, koristeći jasno planirani put razvoja vještina, od ideje do pokretanja poslovanja.

Projekt želi stvoriti pametan, kreativan kanal za mlade inovatore, osvještavajući polaznike i sudionike za sudjelovanje u ostalim EIT Food programima. Odabrana će grupa polaznika biti izrazito multidisciplinarne prirode, vrlo kulturno i zemljopisno raznolika, po čemu će se bitno razlikovati od bilo kojih drugih grupa polaznika (s lokalnih sveučilišta ili drugih organizacija).

RIS ljetne škole će koristiti mješoviti didaktički pristup, uključujući i online i onsite aktivnosti. Online aktivnosti će uključivati predavanje osnova, ali će se istodobno poticati interakcija među polaznicima kako bi se što bolje pripremili za onsite aktivnosti gdje će raditi u timovima.

Prijave za sudjelovanje su otvorene!

Zainteresirani polaznici svoje iskaze interesa za sudjelovanje mogu slati tvrtki TERA Tehnopolis, koja je EIT Food HUB za Hrvatsku, na adresu e-pošte eitfoodhub[at]tera[.]hr. Detaljnije informacije nalaze se OVDJE.