13.05.2022, 10:07

Predstavljena FINNO platforma - one-stop-shop za pristup financiranju i podršci inovacijama za MSP-e

Na LEAP Summitu 12. svibnja 2022. na pozornici Ideas & Tech powered by EEN predstavljena je FINNO platforma razvijenu u sklopu Europske poduzetničke mreže (EEN). Platformu je predstavio Nikola Balić, Voditelj Odjela za znanost i inovacije sa Sveučilišta u Splitu, jednog od partnera EEN Hrvatska.

Platforma FINNO - Access2Finance and Innovation Platform – nova je regionalna platforma koja nudi informacije o financijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi. Platforma je razvijena u okviru EEN-a i na inicijativu sedam EEN konzorcija iz šest država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije. Cilj joj je daljnje jačanja rasta i razvoja MSP-a u cijeloj regiji poboljšanjem njihovog pristupa financiranju i fokusiranjem na inovativni proces od poslovnih ideja do komercijalnog uspjeha na međunarodnim tržištima.

S obzirom na brojne financijske i inovacijske potpore kojima MSP-evi mogu pristupiti kroz različite EU programe i institucije, FINNO na jednom mjestu okuplja stručnjake različitih ekspertiza iz različitih dijelova regije, a koji posjeduju dugogodišnje iskustvo rada s MSP-evima i informacije o relevantnim i dostupnim mogućnostima financiranja. Kroz platformu, svi MSP-evi imaju mogućnost odabrati željenog stručnjaka ovisno o potrebama poslovanja i dogovoriti sastanak u slobodnom terminu za besplatno savjetovanje.

Posjetite platformu i jednostavno organizirajte online sastanak na: https://www.finnosee.eu/