14.04.2020, 17:13

Poziv inovativnim tvrtkama za prijavu na panEU Hackathon #EUvsVirus


Pozivamo Vas da sudjelujete u jedinstvenoj inicijativi Europske komisije panEU Hackathon #EUvsVirus  u pronalaženju rješenja vezanih za koronavirus.

Cilj je inicijative zajedničko razvijanje inovativnih rješenja kao što su npr. visoke tehnologije, niske tehnologije, hardver, softver rješenja i slično, koristeći biotehnologiju, digitalnu tehnologiju, društvenu znanost i druge domene inovacija. Događaj je otvoren europskoj zajednici inovatora, start-up-ova, proizvođača, trgovaca, javnih i privatnih kupaca, krajnjih korisnika i ostalim dionicima inovacijskog ekosustava. Opća svrha je uskladiti i povezati inovatore, partnere, kupce širom Europe u korist bavljenja neposrednim problemima krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima.

 Hackathon će biti organiziran 24.-26.4.2020., s ciljem sudjelovanja 60.000 tvrtki, inovatora, NGO-a, itd. Sve je organizirano online, a prijave su krenule već danas na https://euvsvirus.org/ i traju do nedjelje, 19.4.

Predviđen je razvoj prototipova i rješenja u 5 područja (podijeljenih u 37 izazova):


- Health & Medicine,
- Business Continuity,
- Social Cohesion,
- Protection of Risk Groups
- Education.      

Hackathon će početi u petak, 24.4., sudionici će do nedjelje (26.4.) ujutro raditi na svojim rješenjima, nakon čega slijedi online pitch i odabir najboljih projekata.  Ti će projekti biti objavljeni na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC community platform) i na taj način dobiti pristup krajnjim korisnicima (npr. bolnicama), investitorima, fondacijama i biti usmjereni na aktualne opcije financiranja Europske komisije. To će biti polazna točka duže suradnje između EK i ekosustava inovatora, proizvođača i pokretača diljem Europe u vezi s korona krizom.

Na Hackatonu se očekuje više od 20.000, ali manje od 100.000 sudionika.

Prijavite se!