24.11.2022, 15:01

Otvoren je 1 natječaj u sklopu S3E - JUŽNOEUROPSKI PODUZETNIČKI DEEP TECH POKRETAČ

S3E (Southern European Entrepreneurship Engine) program je financiran od strane Europske komisije za poboljšanje tržišne povezanosti i učinkovitosti istraživačkih timova, startupova te malih i srednjih poduzeća koja se bave deep techom. Ovaj „pokretač“ ubrzava projekte istraživačkih timova te deep tech rješenja startupova te malih i srednjih poduzeća koja mogu utjecati na društveni razvoj i gospodarski rast za održiviju budućnost.

Što je deep tech?

U S3E deep tech definiramo kao krovni pojam za sve one tehnologije koje se temelje na znanstvenim otkrićima ili značajnim inženjerskim inovacijama. Deep tech njeguje razvoj disruptivnih rješenja izgrađenih oko jedinstvenih, zaštićenih ili teško reproduciranih tehnoloških ili znanstvenih dostignuća te potiče stvaranje proizvoda, procesa ili usluga koji ispunjavaju nezadovoljene (ili loše zadovoljene) potrebe tržišta.

Prilika za deep tech u Europi

Deep Tech kombinira visok rizik u dobivanju ideje za stvarni rad s dokazivanjem tržišne potražnje kroz proizvod. Nema sumnje da je europska znanstvena moć na svjetskoj razini. Mnoge od najboljih europskih tvrtki za duboku tehnologiju imaju svoje korijene u akademskoj zajednici i rano su dobile potporu iz bespovratnih sredstava... međutim, sve zemlje južne Europe trenutno su rangirane kao umjereni inovatori u usponu.

Za opseg ovog projekta zemlje južne Europe uključuju sljedeće zemlje EU-a: Bugarska, Hrvatska, Grčka, Italija, Malta, Portugal, Republika Cipar, Rumunjska, Slovenija i Španjolska te sljedeće pridružene zemlje: Albanija, Bosna i Hercegovinu, Crna Gora, Sjev. Makedonija, Srbija i Turska.

Više informacija i prijava na: https://south3e.eu/